Apple elimina aplicatia iPhoto in iOS 8 – iata care va fi inlocuitorul si ce functii ii vor lipsi

0
636

iphoto ios

Va spuneam inca de acum cateva luni ca Apple a anuntat in mod oficial ca va inceta procesul de dezvoltare pentru aplicatiile iPhoto si Aperture de pe OS X, oferind in locul acestora o aplicatie Poze similara celei de pe iOS 8, care va avea si cele mai importante caracteristici ale celor doua programe adresate stocarii, vizualizarii si editarii pozelor. iphoto ios 8Tot pe atunci, va spuneam ca in iOS 8 aplicatia iPhoto nu mai poate fi accesata si ca este foarte probabil ca ea sa fie eliminata din suita iLife.

De atunci si pana acum, lucrurile nu s-au imbunatatit deloc in ceea ce priveste functionarea aplicatiei iPhoto pe iOS 8, utilizatorii fiind in continuare anuntati ca aceasta nu este acceptata in cea mai recenta versiune a sistemului de operare. Daca la inceput, utilizatorii au fost anuntati de o casuta de dialog, fara a fi oferite detalii suplimentare, ca proiectele aplicatiei iPhoto au fost mutate in aplicatia Poze, in iOS 8 beta 4, acea casuta ofera mai multre detalii pentru utilizatorii care au folosit inainte iPhoto pentru a edita pozele. Mai exact, ea ofera utilizatorilor un buton de migrare a datelor in Poze, in aceasta din urma aplicatie creandu-se un album Importate din iPhoto.

Mesaj de atentionare iPhoto in iOS 8 beta 4
Mesaj de atentionare iPhoto in iOS 8 beta 4

V-am prezentat cele mai importante noutati aduse de aplicatia Poze in iOS 8, multe dintre noile instrumente de editare fiind preluate de la aplicatia iPhoto. Cu toate acestea, noua aplicatie Poze nu vine cu toate instrumentele de editare pe care le oferea iPhoto si nici cu cateva functii definitorii pentru acea aplicatie – cartile, jurnalele si diaporamele. Asa cum ne anunta si casuta de dialog, toate aranjamentele si textele adaugate in carti, jurnale si diaporame nu vor fi disponibile in Poze, iar Apple nu ofera inca explicatii suplimentare despre aplicatia care le va oferi eventual.

Cartile – albumele foto tiparite – nu erau oricum disponibile decat in Statele Unite, insa functia de creare a lor a fost transferata dintr-o alta fosta aplicatie Apple – Cards. Jurnalele erau o functie introdusa pe iOS cu aplicatia iPhoto, oferind utilizatorilor sa creeze diferite aranjamente cu poze pentru excursii si alte evenimente importante. Diaporamele sunt disponibile si in aplicatia Poze, insa intr-o versiune ce ofera posibilitati mai restranse.

Apple mai are de clarificat o serie de lucruri legate de aplicatiile sale pentru Poze, si probabil o va face in toamna, pe cand va lansa iOS 8. Pana atunci, insa, cei care testeaza iOS 8 trebuie sa se bucure doar cu aplicatia Poze.

- Reclamă -