Apple a achizitionat o companie care ar putea ajuta la imbunatatirea iBooks

0
163

booklamp

In cadrul teleconferintei de prezentare a rezultatelor financiare pe trimestrul fiscal 2 al anului curent, Tim Cook declara ca Apple a achizitionat in ultimele 9 luni 29 de companii, evitand, insa, sa mentioneze macar numele celor mai importante dintre ele. Cateva dintre achizitiile companiei americane din ultimele luni le cunoastem deja, insa astazi aflam de la TechCrunch numele a inca unei companii a carei tehnologii s-ar putea dovedi a fi importante pentru utilizatori.

BookLamp – un startup auto-intitulat „Pandora pentru carti”, care isi propune sa furnizeze cititorilor recomandari de carti personalizate prin intermediul unor algoritmi avansati – este compania pe care Apple a decis sa o achizitioneze undeva in primele 6 luni ale acestui an. Pretul de achizitie ar fi fost cuprins, potrivit TechCrunch, intre 10 si 15 milioane $. Dupa ce a aparut aceasta stire, un purtator de cuvant al companiei Apple a oferit raspunsul tipic de confirmare a unei achizitii: „Apple achizitioneaza companii tehnologice mai mici din cand in cand, si, de regula, nu discutam despre deciziile sau planurile noastre”, insa de o confirmare nu mai era nevoie intrucat foarte multi dintre angajatii BookLamp s-au mutat deja in Cupertino, la Apple.

Serviciile BookLamp au fost inchise in aprilie, iar pana atunci compania era cunoscuta pentru proiectul Book Genome – un motor de cautare capabil sa analizeze textul cartilor, pentru a oferi utilizatorilor rezultate asemanatoare cartilor apreciate. Acest motor putea imparti fiecare carte in mai multe elemente, in functie de frecventa unor cuvinte, oferind astfel sugestii mult mai apropriate de cautarile utilizatorilor si recomandari mai interesante.

Potrivit persoanelor care cunosc planurile companiei Apple, aceasta achizitie ar putea ajuta compania americana sa imbunatateasca recomandarile si sistemul de cautare al aplicatiei iBooks. Din moment ce aplicatia iBooks este, incepand cu iOS 8, preinstalata pe iPhone si iPad, dar si pe Mac-urile care au OS X Mavericks (sau mai recent), este foarte posibil ca Apple sa isi arate un interes mai mare fata de ea si de tehnologiile pe care le furnizeaza, mai ales ca are un competitor important pe acest segment – Amazon.

- Reclamă -