Apple confirma existenta unei erori in aplicatia Calendar din iOS 7.1.2 si promite sa o inlature printr-o actualizare viitoare

0
606

iOS 7.1.2 a fost lansat de catre Apple la inceputul acestei saptamani dupa o perioada de mai bine de doua luni in care utilizatorii de iPhone, iPad si iPod touch nu au primit nicio versiune noua a sistemului de operare. iOS 7.1.2 vine sa corecteze o serie de erori si sa imbunatateasca functionalitatea anumitor caracteristici ale iOS, insa ea pare sa aduca si cateva stricaciuni pe dispozitivele unor utilizatori. Una dintre problemele cu care vine cea mai recenta actualizare a iOS a fost descoperita in aplicatia Calendar, unde formatul regional ales de utilizatori nu mai afiseaza sarbatorile specifice acelei regiuni.

Captură de ecran din 2014.07.06 la 22.37.45

Calendarul cu sarbatori a fost introdus de catre Apple in iOS 7.1 si, evident, nu este disponibil in Romania, ci doar in alte zone ale lumii „mai importante”. Un utilizator din Lituania a descoperit dupa ce a efectuat actualizarea la iOS 7.1.2 pe dispozitivele sale ca sarbatorile regionale sunt afisate gresit fata de formatul regional selectat de el. In loc sa ii fie afisate pe Calendar sarbatorile din regiunea in care se afla, iOS ii afisa sarbatorile din Mexic, Hong Kong si Canada. Partea interesanta este ca atunci cand a testat formate regionale specifice unor tari mai mari cum ar fi Statele Unite, Marea Britanie sau Rusia, utilizatorul a descoperit ca totul functioneaza asa cum trebuie.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h-EIEKqbfMA]

Desigur, aceasta persoana nu doar ca a contactat compania Apple pentru a sesiza problema, ci a si publicat un clip video pe YouTube in care demonstreaza ca totul este real. Cu promptitudinea specifica, Apple i-a trimis utilizatorului un raspuns in legatura cu e-mailul sau, au confirmat faptul ca exista eroarea in calendar si ca o vor corecta printr-o viitoare actualizare software. Deocamdata nu stim la ce se refera compania americana cand ne vorbeste despre „viitoare actualizare software” avand in vedere ca testeaza si pregateste lansarea din toamna a iOS 8: fie va lansa pana atunci iOS 7.1.3 cu noi corecturi de probleme, fie va lasa utilizatorii sa astepte pana cand iOS 8 va fi oferit publicului.

IMG_1047IMG_1046

Am testat si eu sa vad daca exista aceasta eroare pe propriul dispozitiv iPad cu iOS 7.1.2 si, intr-adevar, problema este una destul de extinsa. Daca utilizatorul din Lituania avea probleme cu propriul format regional, am descoperit ca in Canada vorbitoare de engleza sunt afisate sarbatorile pentru partea franceza, iar lista cu formate pentru care nu corespund sarbatorile in iOS 7.1.2 poate continua, o rezolvare in acest sens neexistand inca.

- Reclamă -