Viitoarele modele de iPhone vor avea cipuri baseband furnizate de Intel

0
596

cip apple a7 baseband

Furnizorul uneia dintre cele mai importante componente ale iPhone si iPad (modelul Wi-Fi + Cellular), cipul baseband, urmeaza sa fie pe viitor schimbat. In prezent compania Apple implementeaza in propriile sale produse cipuri baseband furnizate de catre Qualcomm, dar un analist sustine, intr-o nota trimisa investitorilor in cursul zilei de luni, ca Intel va fi furnizorul de cipuri baseband al viitoarelor terminale cu iOS.

Analistul american Timothy Acuri sustine ca Intel impreuna cu Apple poarta in prezent discutii pentru crearea si implementarea unui cip baseband in viitoarele modele de iPhone. Cu toate ca discutiile nu sunt nici pe departe de a fi in stadii avansate, Acuri considera ca cele mai recente cipuri baseband LTE create de catre Intel ar putea fi implementate pe iPhone deoarece intrunesc standardele Apple. Mergand mai departe, analistul sustine ca gigantul din Cupertino va renunta la solutia Qualcomm, deoarece ale sale cipuri LTE implementate pe actualele modele de iPhone si iPad ar fi destul de scumpe.

Nu ar fi exclus, potrivit analistului, nici ca Apple sa implementeze, pentru inceput un cip Wi-Fi/Bluetooth creat de catre Intel, renuntand astfel la solutia Broadcom.

In urma cu cateva luni au aparut primele informatii potrivit carota Apple intentioneaza sa renunte la cipurile Qualcomm in favoarea unora create in interiorul campusului propriu din Cupertino. Deocamdata nu se stie cu certitudine care va fi alegerea in cele din urma a oficialilor americani, mai ales ca ei au vrut in ultimii ani sa demonstreze lumii ca isi pot crea cea mai mare parte a terminalelor sale si ca nu au nevoie de furnizori terti. Trebuie stiut si ca Intel a mai furnizat cipuri baseband pentru iPhone pentru modelele mai vechi de iPhone, ultimul dintre acestea care a inclus o astfel de componenta produsa de catre Intel fiind iPhone 4 (modalul GSM din 2010).

- Reclamă -