iOS 8 va permite efectuarea apelurilor telefonice prin Wi-Fi

0
209
iPhone-5s-Wifi-calling
Sursa imagine: iDownloadBlog.

Conferinta de prezentare a iOS 8 ne-a adus cele mai importante caracteristici noi ale sistemului de operare de care vor beneficia utilizatorii ce il vor instala din toamna pe o gama mare de dispozitive. Oficialii Apple nu au avut timpul necesar prezentarii tuturor caracteristicilor noi pe care le aduce iOS 8, asa ca o parte dintre ele au fost afisate pe un diapozitiv in cadrul prezentarii. Printre functiile si imbunatatirile considerate mai putin importante de oficialii companiei americane se numara cateva care vor fi primite cu bucurie de utilizatori. Una dintre ele este posibilitatea efectuarii apelurilor prin Wi-Fi.

Multumita noii caracteristici, utilizatorii vor avea posibilitatea de a efectua apeluri telefonice obisnuite prin intermediul retelelor Wi-Fi si nu doar prin reteaua celulara a operatorului. Permitand aceasta caracteristica, operatorii vor putea sa reduca din latimea de banda si sa creasca viteza retelelor pentru alte lucruri importante. Utilizatorii, in schimb, vor avea parte de o experienta mai buna la telefon putand efectua apeluri de o calitate superioara, dar si sa-si pastreze minutele pe care le ofera planul tarifar ales. Mai mult decat atat, efectuarea apelurilor prin Wi-Fi va reduce consumul de energie in timpul efectuarii apelurilor care se traduce in cresterea duratei de viata a bateriei dispozitivelor ale caror utilizatori vorbesc mult la telefon.

La putin timp dupa conferinta Apple, un important operator de telefonie mobila de pe piata americana – T-Mobile – a anuntat ca propria retea va accepta efectuarea apeluilor prin Wi-Fi. Aceasta este a doua caracteristica extrem de importanta legata de Telefon de care utilizatorii de iPhone vor beneficia, cealalta fiind posibilitatea preluarii si efectuarii de apeluri telefonice de pe Mac sau iPad atat timp cat sunt conectate la un iPhone conectat la aceeasi retea Wi-Fi.

- Reclamă -