iOS 8 iti va oferi acces rapid la aplicatii in functie de locatia in care te afli

- Publicitate -

Primind posibilitatea de a testa prima versiune beta a iOS 8 (si restul), dezvoltatorii de aplicatii intorc aceste zile sistemul de operare pe toate partile pentru a descoperi noutati importante si ascunse de care compania Apple nu a mentionat nimic in cadrul conferintei de prezentare ce a avut loc luni, pe 2 iunie. Una dintre functiile interesante si utile despre care nu ni s-a pomenit nimic este afisarea unor scurtaturi pentru accesarea aplicatiilor de pe iPhone si iPad.

Pe ecranul de blocare al dispozitivelor cu iOS, anumiti utilizatori, din Statele Unite, au descoperit ca, in aproprierea unor magazine si nu numai, este afisata pictograma aplicatiei oferita de lantul de magazine respectiv.ios 8 alerte locatie In acest caz, utilizatorii aflati in aproprierea sau chiar in magazinul Apple ori la Starbucks au primit pictogramele acelor aplicatii pe ecranul de blocare al terminalelor, ele oferind o scurtatura utila pentru accesarea aplicatiilor direct de pe ecranul de blocare.

 

Spuneam mai sus ca aceasta caracteristica nu este limitata doar la marii comercianti, ci si la anumitepuncte de interes, un utilizator descoperind ca pe ecranul de blocare al terminalului sau a aparut pictograma aplicatiei unei gari in momentul in care era aproape de locatia respectiva. Mai mult decat atat, anumiti utilizatori au descoperit afisate pe ecranul de blocare al dispozitivelor proprii cu iOS 8 si pictograme ale unor aplicatii care nu erau instalate pe propriile dispozitive, atunci cand se aflau in aproprierea unor puncte de interes relevante pentru care exista aplicatii speciale pe App Store. In acest din urma caz, utilizatorul va fi directionat catre App Store pentru a descarca aplicatia respectiva si descoperi mai multe despre locul indicat.

Noua tehnologie pare sa aibă la baza serviciile de localizare, deoarece utilizatorii primesc aceste “mici reclame” utile doar atunci cand localizarea este permisa de propriile terminale. Deocamdata nu se stie cum functioneaza noua caracteristica a iOS, daca ea va fi pastrata in viitor sau care sunt terminalele compatibile. Este posibil ca Apple, daca o va pastra in iOS, sa permita utilizatorilor sa o si dezactiveze daca nu doresc sa fie deranjati (pictograma este la fel de mica precum iconita scurtaturii pentru accesarea camerei de pe ecranul de blocare).

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.