Apple va permite conectarea castilor prin cablul Lightning la iPhone si iPad

- Publicitate -

beats-lightning

Apple a actualizat politica privind programul Made for iPhone/iPad/iPod (MFI) pentru a include posibilitatea dezvoltarii unei noi game de dispozitive. Conform noilor specificatii descoperite de 9to5Mac, in viitor vor fi acceptate si casti care se conecteaza la dispozitivele cu iOS printr-un cablu Lightning si nu doar acelea care folosesc jackul de 3,5mm.

Iesirea prin portul Lightning a continutului audio digital va fi fara pierderi, stereo, la 48 kHz, iar intrarea va fi una mono tot la 48 kHz. Acceptarea unei intrari inseamna ca si castile care se conecteaza la iPhone, iPad sau iPod vor permite efectuarea apelurilor sau controlarea vocala a unor functii ale sistemului de operare prin intermediul microfonului. De asemenea, pentru ca vorbim despre dispozitive certificate, ele vor functiona bine impreuna cu dispozitivele Apple, deci vor avea si telecomenzi pentru controlul volumului, omiterea melodiilor, dar si pentru pornirea sau oprirea redarii muzicii sau continutului audio din anumite aplicatii.

Apple mai mentioneaza ca vor fi acceptate doua modele de casti. Primul model sunt castigle Lightning standard care utilizeaza un numar minim de componente in momentul conectarii la un convertor digital-la-analog. Cel de-al doilea model acceptat sunt castile Lightning avansate care aduc caracteristici mai complexe, cum ar fi anularea activa a zgomotelor de fundal.

Castile care functioneaza pe baza unor cabluri Lightning vor putea fi incarcate sau pornite pe baza energiei oferite de iPhone sau iPad. Astfel, castile mai avansate, cum sunt unele modele de Beats, nu vor mai trebui sa fie incarcate pentru a functiona, deoarece simpla conectare la iPhone le va oferi energia de care au nevoie pentru a functiona si incarca acumulatorul.

Este posibil ca Beats Electronics, noua companie detinuta de catre Apple, sa ii fi determinat pe americani sa introduca un astfel de standard pentru a permite lansarea unor noi modele de casti mai performante. Se zvoneste de cateva luni ca Apple doreste sa permita lansarea unor modele de casti capabile sa se conecteze la iPhone sau iPad prin conectorul Lightning pentru redarea audio, iar acum Apple face totul oficial. Printr-o actualizare software adusa iOS 7.1 (si versiunilor ulterioare), Apple intentioneaza sa aduca pe iPhone si iPad compatibiliate cu noile modele de casti.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.