iOS 8 confirma ca Apple lucreaza la o functie de gasire a masinii in parcare

0
176

icons harti

In a doua parte a anului trecut, imediat dupa lansarea iPhone 5s, va prezentam o informatie potrivit careia Apple se afla in dezvoltarea unei caracteristici care ar putea ajuta utilizatorii soferi sa isi gaseasca mai rapid masinile parcate direct in aplicatia Harti, totul datorandu-se coprocesorului M7 ce poate detecta locatia pe baza informatiilor primite de la senzori. Pe atunci sa credea ca acea caracteristica va sosi abia pe iOS 8, dar iata ca lucrurile nu au stat chiar asa, aplicatia Harti nefiind actualizata in priemele versiuni beta ale iOS 8.

Cu toate ca noua functie de gasire a masinii nu a fost prezentata in cadrul evenimentului special WWDC de saptamana trecuta, noi pictograme gasite in interiorul dosarului aplicatiei Harti ne indica faptul ca ea s-a aflat in stadiul de dezvoltare in cadrul Apple si ca este probabil ca inca sa se mai lucreze la imbunatatirea ei. Se crede ca noua functie va fi capabila sa inregistreze automat locatia in care ai parcat masina (pe baza cipului M7 si a locului in care ai oprit), pentru a te ajuta in momentul in care te intorici in parcare sa o gasesti mai usor.

In imaginea de mai sus se pot vedea sase imagini dedicate caracteristicii de gasire a masinii parcate, fiecare dintre tarusii de culoare violet avand o pictograma cu masina. Va spuneam ieri ca Apple a lucrat la numeroase caracteristici noi pe care dorea sa le implementeze in aplicatia Harti de pe iOS 8, dar a amanat prezentarea lor din cauza unor probleme interne intampinate in procesul de dezvoltare. Tot ieri s-a descoperit ca Apple a confirmat la WWDC indirect si involuntar faptul ca aplicatia Harti va oferi itinerarii pentru transportul in comun.

Deocamdata nu se stie cand va fi introdusa functia de localizare a masinii in parcare, dar este putin probabil sa o avem pe iPhone ori iPad inaintea lansarii iOS 8.1.

- Reclamă -