Iata motivul pentru care Yahoo nu mai furnizeaza informatii meteo in iOS 8

0
391

Aplicatia Vremea a primit in iOS 8 cateva imbunatatiri pe partea de functionalitate, ea afisand in sfarsit suficiente date meteo pentru a-ti oferi o imagine de ansamblu aproape completa asupra conditiilor meteo din zona ta sau dintr-o zona care te intereseaza. Aceste imbunatatiri se datoreaza faptului ca Apple a renuntat la parteneriatul cu Yahoo pentru furnizarea datelor despre vreme, alegand drept furnizor canalul The Weather Channel. Schimbarea este cu atat mai importanta cu cat Yahoo a fost furnizorul datelor meteo in iOS inca de la introducerea aplicatiei Vremea pe iPhone.

Aplicatia Vremea include in iOS 8 date meteo mult mai detaliate gratie noului furnizor de informatii The Weather Channel
Aplicatia Vremea include in iOS 8 date meteo mult mai detaliate gratie noului furnizor de informatii: The Weather Channel

Potrivit unor informatii obtinute „pe surse” de catre Re/code, aceasta mutare destul de importanta efectuata de catre Apple in iOS 8 se datoreaza actualului director general al companiei care furnizeaza prognoze acurate despre vreme in diferite tari de pe glob, David Kenny, care, deloc surprinzator, a fost in trecut membru al echipei de conducere Yahoo. Kenny ar fi negociat cu Apple inlocuirea furnizorului de informatii meteo din iOS cu The Weather Channel, convingandu-i pe americani printr-o intelegere destul de avantajoasa. Mai exact, el ar fi prezentat celor din Cupertino noi tehnologii si prognoze meteo mult mai detaliate si acurate pe care sa le poata implementa in aplicatia Vremea pentru iPhone si iPod touch. In consecinta, aceasta aplicatie aduce in iOS 8, prognoza urmatoarelor 9 zile pentru fiecare zona in parte (inainte era afisata doar prognoza urmatoarelor cinci zile), un sumar al conditiilor meteo din ziua curenta si mai multe detalii despre vreme cum ar fi ora la care va rasari/apune soarele, sansele de ploaie, indicele UV, temperatura resimtita si multe altele despre care v-am vorbit in cadrul acestui articol.

Trebuie stiut ca Yahoo foloseste date meteo si de la The Weather Channel, iar mutarea celor de la Apple este logica si din acest punct de vedere, mai ales in conditiile in care cel din urma furnizor ofera o baza mai larga de informatii meteo si detine alte tehnologii interesante. Cu toate ca pentru Yahoo pierderea este una uriasa si exista riscul mare nu doar ca motorul lor de cautare sa nu mai fie implementat ca si optiune implicita pe iOS, ci si ca Apple sa renunte si la datele lor bursiere, pentru consumatori informatia este grozava deoarece vor avea o aplicatie meteo mult mai completa care va face uitate aplicatiile de la terti. Desigur, schimbarea are efect si asupra aplicatiilor de sistem care furnizeaza date meteo, deci asupra aplicatiei Ceas pe iPad si a centrului de notificari atat pe iPhone, cat si pe iPad.

- Reclamă -