Apple a efectuat imbunatatiri insemnate legate de datele afisate de aplicatia Harti datorita utilizatorilor

0
157

apple harti ipad iphone

Aplicatia Harti a fost introdusa de catre Apple pe iOS 6 si este una dintre cele mai controversate aplicatii preinstalate de pe iPhone si iPad, deoarece inca de la inceput consumatorii comparau datele de cartografiere ale aplicatiei Apple cu cele oferite de catre Google in proptiul serviciu de harti dupa ani de imbunatatiri. Inca de la introducerea aplicatiei, compania Apple a muncit din greu pentru a imbunatati aplicatia, angajand multi oameni noi cu experienta ce au ajutat la extinderea utilitatii aplicatiei in si mai multe locuri de pe glob. Cu toate ca se zvonea ca iOS 8 va aduce in Harti functii noi si imbunatatiri importante, compania Apple si-a amanat aceste planuri din cauza unor probleme de politica interna. Astfel, utilizatorii au ramas cu o aplicatie Harti care desi cunoaste multe dintre orasele de pe glob, nu afiseaza corect anumite puncte de interes sau strazi.

Ei bine, imbunatatirile datelor de cartografiere nu tin de actualizarile iOS, iar compania din Cupertino se bazeaza aici in general pe feedbackul primit de la utilizatori pentru a efectua imbunatatiri. Compania americana incearca sa incurajeze utilizatorii sa raporteze problemele legate de datele aplicatiei, in urma cu cateva luni testand un sistem de notificare a utilizatorilor in momentul in care o problema semnalata de ei a fost corectata.

Ca urmare a numeroaselor raportari facute de utilizatori catre Apple, o serie de utilizatori au descoperit recent imbunatatiri semnificative in aplicatia Harti legate de afisarea punctelor de interes din orasele in care locuiesc. Un utilizator sustine ca in ultimele luni au fost adaugate in zona lui foarte multe puncte de interes in locuri in care inainte nu existau, foarte multe dintre acestea fiind raportate chiar de catre el la Apple. Acelasi utilizator sustine ca schimbarile sunt puse in aplicare la sfarsitul fiecarei saptamani, orice punct de interes aparent corect mentionat de el fiind adaugat in locul respectiv. Alti utilizatori i-au confirmat spusele acestuia, mentionandu-se chiar ca Apple a corectat erorile de cartografiere legate de afisarea incorecta a uor strazi pe harta sau a denumirilor lor.

Practic, aceste anunturi facute de catre utilizatori nu pot decat sa ne faca sa credem ca fiecare dintre noi ar putea ajuta cu putin la imbunatatirea aplicatiei Harti. Ca sa fiu sincer, am facut de cateva saptamani raportari la Apple legate de afisarea unor strazi care ar trece in realitate printr-o serie de cladiri, dar deocamdata nu s-au schimbat prea multe, fiind destul de posibil ca angajatii companiei americane sa faca o serie de verificari inainte de a elimina de pe harta strazi afisate incorect. In ceea ce priveste afisarea unor puncte de interes, nu am facut raportari, dar din curiozitate voi incerca, lucru pe care vi-l recomand si voua, deoarece numai asa vom putea avea o aplicatie Harti mai utila in Romania decat este in prezent mai ales in conditiile in care Apple afiseaza multe dintre punctele de interes ale aplicatiei Harti pe baza datelor furnizate de catre Yelp, serviciu indisponibil in tara noastra.

- Reclamă -