Flesky este prima tastatura terta pentru iOS 8

0
380

Fleksy este una dintre cele mai populare alternative ale tastaturii de pe iOS, dezvoltatorul ei anuntand recent oferirea gratuita a unui API pentru dezvoltatorii interesati sa o implementeze. Pentru ca multi dezvoltatori, dar si utilizatori au cerut sa aiba tastaturi precum Fleksy pe iPhone sau iPad, compania Apple le-a ascultat dorinta, iar iOS 8 va permite adaugarea unor tastaturi de la terti pe iOS. fleksy-ios8Fleksy alaturi de alti dezvoltatori, a anuntat imediat dupa conferinta ca isi vor face tastaturile sa fie compatibile cu iOS 8, iar dezvoltatorul primei solutii mentionate este primul care ne prezinta o versiune a creatiei sale ce ruleaza pe iOS 8.

Dezvoltata si gandita ca si o alternativa a tastaturii traditionale de pe iOS, Fleksy se mandreste cu timpi de scriere mai rapizi multumita unui sistem automatizat de sugerare a cuvintelor si a unui motor de auto-corectie sofisticat care corecteaza greselile de ortografie inainte de a scrie cuvintele. De asemenea, aceasta tastatura poate fi controlata prin gesturi de catre utilizatori, astfel sarcini comune cum ar fi spatiile sau adaugarea semnelor de punctuatie putand fi indeplinite prin glisari pe ecran. Utilizatorii de iPhone sau iPad care au instalat iOS 8 pe propriile iPhone sau iPad vor putea descarca versiunea beta a tastaturii Fleksy pentru iOS 8 de pe site-ul companiei dezvoltatoare. Deocamdata programul public de testare beta nu este disponibil, dar utilizatorii inregistrati vor fi notitificati in momentul in care vor putea descarca tastatura.

Eliminand restrictiile in privinta folosirii tastaturilor preinstalate, compania Apple deschide usa dezvoltarii de noi solutii alternative de care utilizatorii vor fi, cel mai probabil, mandri si pe care le vor descarca pe propriile dispozitive. Vestea este foarte buna mai ales pentru tarile asiatice unde dezvoltatorii vor putea concepe noi metode inedite de tastare a caracterelor complicate. Trebuie mentionat ca toate aceste solutii vor avea un competitor puternic – tastatura de pe iOS 8, care vine cu tehnologia predictiva QuickType ce imbunatateste semnificativ timpii de scriere.

- Reclamă -