Codul sursa al iOS 8 ne indica lansarea unui sistem de divizare a ecranului pe iPad

0
238

ios-8-ipad-multitasking

In luna mai a acestui an au aparut multiple informatii potrivit carora una dintre caracteristicile grozave ale iOS 8 va fi imbunatatirea sistemului de multitasking pe iPad, prin adaugarea optiunii de divizare a ecranului cu scopul de a afisa simultan doua aplicatii diferite, pe acelasi ecran al unei tablete iPad Air si nu numai. Caracteristica, despre care se spune ca ar functiona doar in modul vedere, ar permite utilizatorilor sa foloseasca simultan doua aplicatii, dar si sa partajeze informatii cum ar fi linkuri, imagini sau texte intre cele doua aplicatii.

Evenimentul special Apple din cadrul WWDC 2014 a si trecut, iOS 8 a fost prezentat, dar spre dezamagirea posesorilor de iPad noua caracteristica lipseste. Un dezvoltator de aplicatii a gasitz, in schimb, o dovada in codul sursa al iOS 8 care atesta faptul ca Apple lucreaza sau a lucrat la implementarea noii functii. In fisierul intern SpringBoard este inclus un cod care permite ca doua aplicatii sa ruleze „cot la cot” in multiple formate: 1/4, 1/2 sau 3/4, in functie de necesitatile consumatorilor. Mai mult decat atat, codul ne indica faptul ca aplicatiile care ruleaza pe acelasi ecran sunt afisate in meniul de multitasking ca si o singura aplicatie, permitand utilizatorilor sa le paraseasca pentru a accesa o alta aplicatie si apoi sa revina sa lucreze de unde au ramas.

Aceasta este prima dovada clara a faptului ca Apple isi doreste sa ofere pe iPad un sistem de multitasking imbunatatit, iar posesorii acestei tablete asteapta de ani buni gasirea unei solutii de rulare pe acelasi ecran a doua aplicatii diferite. Implementarea unui astfel de sistem, impreuna cu „Extensibilitatea” iOS 8, ar putea face utilizatorii mult mai produtivi, prin accesarea mai multor instrumente in acelasi timp, fara a fi nevoiti sa paraseasca si sa acceseze aplicatiile cu care au de lucrat. Se zvoneste ca aceasta functie ar putea fi disponibila numai pe modelele de iPad cu ecrane de 9,7 inch, dar si ca introducerea ei ne va duce cu un pas mai aproape de iPad Pro, cu ecran de 12,9 inch, ce se afla in dezvoltare la Apple.

Exista posibilitatea ca versiunea finala a iOS 8 sa aduca noul sistem de multitasking pe iPad, dar daca inginerii Apple nu vor reusi sa puna la punct toate detaliile, atunci in iOS 8.1 este cea mai probabil sa vedem noua functie.

- Reclamă -