Chevrolet Spark electric cu sistem CarPlay ne este prezentat pentru prima data de Apple

0
178

Va spuneam la inceputul acestei saptamani ca Apple a pus pe holurile cladirii Moscone West (locatia in cadrul careia se desfasoara editia de anul acesta a WWDC) o serie de autoturisme. Cu toate ca pe atunci credeam ca Apple ar putea face noi anunturi interesante in cadrul conferintei principale de la WWDC, compania nu a facut-o, aducand acele masini doar pentru a arata dezvoltatorilor si jurnalistilor prezenti modul in care functioneaza tehnologia.

Va spuneam deja ca un model FF de Ferrari editie speciala este prezent in interiorul cladirii Moscone West, dar acum aflam de la televiziunea USA Today ca Apple a adus pentru prezentare si doua autoturisme care au acces intr-un fel sau altul la CarPlay. Cu toate ca producatorul american de autoturisme Chevrolet nu a prezentat sau anuntat noi modele care sa aiba sistemul Apple, compania din Cupertino le-a luat-o inainte prezentand in premiera Chevrolet Spark cu sistemul CarPlay integrat.

Modul in care este integrat CarPlay pe consola centrala a micutului autoturism este foarte similar cu cel de pe autoturismele Mercedes-Benz, Volvo sau Ferrari. Folosind o interfata tactila (Mercedes-Benz este singurul producator dintre cei mentionati anterior, care permite controlul sistemului de navigatie doar prin butoanele hardware si dictare), noul Chevrolet Spark va oferi acces la cele mai importante functii ale iPhone – Telefon, Mesaje, Muzica, Harti si nu numai – fara a te distrage de la drum.

Acest Chevrolet Spark ar putea fi primul autoturism electric lansat cu sistemul CarPlay, dar deocamdata nu se stie cand producatorul american va anunta lansarea lui. Apple trece acest producator pe lista acelora care vor lansa masini cu CarPlay in anul 2015, deci s-ar putea ca modelul sa fie prezentat la Saloanele auto de la sfarsitul acestui an.

Si, pentru ca v-am spus ca au fost cel putin alte doua autoturisme in cladire, pe langa Ferrari, trebuie sa spunem ca un iconic Ford Mustang din 1965 a fost prezentat de catre Apple. Desigur, acea masina nu se mai fabrica, deci nu are CarPlay integrat, dar compania Apple ne prezinta pe ea un sistem aftermarket Pioneer care iti ofera acces si la CarPlay.

ford mustang '65 CarPlay

- Reclamă -