Apple ne confirma ca Siri va stii in curand 9 limbi noi

0
494

Una dintre noutatile grozave pe care iOS 8 si OS X Yosemite le aduc utilizatorilor vorbitori de limba romana este extinderea numarului de limbi cunoscute de sistemul de dictare, printre cele 24 de graiuri noi numarandu-se si cel roman. Va spuneam ca din moment ce iOS poate in sfarsit sa recunoasca majoritatea cuvintelor din dictionarul limbii romane si sa le tipareasca automat pe masura ce noi vorbim, exista posibilitatea ca Siri „sa invete” putin mai mult in viitorul apropriat si in curand sa cunoasca mai multe limbi, printre care se numara si romana. Astazi s-a descoperit ca Apple cauta in momentul de fata ingineri cu experienta care sa extinda numarul de limbi pe care le intelege si in care poate comunica Siri.

Pe propria platforma de recrutare, compania Apple a postat cateva noi locuri de munca pentru functia de Ingineri de Limba Siri care sunt „foarte motivati” si „experti in limbile straine si cu puternice abilitati de dezvoltare software”. Noile locuri de munca au aparut pe site-ul Apple in cursul saptamanii trecute, iar ele ne indica faptul ca Apple cauta ingineri vorbitori fluenti de limba japoneza, norvegiana, turca, daneza, engleza australiana, araba, portugheza braziliana, suedeza, olandeza, tailandeza, rusa, engleza britanica si cantoneza. Numai limbile susmentionate scrise cu caractere aldine sunt limbi pe care Siri nu le cunoaste inca si pe care este foarte probabil ca Apple sa le implementeze in iOS in curand.

siri limbiIn prezent Siri cunoaste pe iOS numai 8 limbi si cateva dintre dialectele aferente fiecareia: engleza, franceza, germana, italiana, japoneza, coreeana, mandarina si spaniola putand fi vorbite si intelese de asistentul virtual personal al iOS. Trebuie stiut ca inca din anul 2012 compania Apple a facut angajari de personal care cunoaste cateva dintre limbile pe care Siri nu le vorbeste inca si care se gasesc in lista de mai sus, ceea ce inseamna ca in curand cel putin o parte dintre ele ar putea aparea pe iOS. Apple stie ca utilizatorii sunt dezamagiti de faptul ca pentru doi ani la rand, Siri nu a invatat nicio limba noua, iOS 8 fiind a doua versiune consecutiva care nu aduce noutati pe partea de limbi cunoscute ale Siri.

Cu toate ca actualele versiuni beta ale iOS 8 nu includ noi limbi pentru Siri, trebuie sa stiti ca exista posibilitatea ca pe parcursul perioadei de testare Apple sa adauge cateva limbi noi si poate ca in versiunea finala asistentul personal virtual al iOS va vorbi si una dintre limbile mentionate mai sus. Din moment ce Apple nu angajeaza personal vorbitor de limba romana care sa ajute la imbogatirea numarului de limbi vorbite de catre Siri, este putin probabil ca in viitorul apropriat asistentul sa vorbeasca pe limba noastra.

- Reclamă -