Apple intentioneaza sa ofere noi optiuni pentru clientii care isi achizitioneaza iPhone „la liber”

0
131

Verizon iPhone announcement

Se zvoneste de mai bine de un an ca Apple nu este multumita de vanzarile de iPhone generate de magazinele proprii, foarte multi dintre consumatori preferand sa mearga direct la operatorul de telefonie mobila pentru a-si achizitiona telefonul Apple. Intr-o inceracre de a-si atrage mai multi clienti catre propriile magazine, compania Apple intentioneaza sa ofere in magazinele din Statele Unite noi planuri tarifare pentru clientii care isi achizitioneaza iPhone deblocat, la pret intreg. Compania americana doreste sa aduca utilizatorilor posibilitatea de a adauga in cos, pe langa iPhone, si o cartela preplatita sau una cu un plande tarifare lunara (fara contract), potrivit unei surse citate de 9to5Mac.

In prezent compania Apple ofera clientilor sai doua optiuni de achizitie a iPhone – „la liber”, pret intreg, sau cu incheierea unui abonament la unul dintre operatorii parteneri pe o durata de 12 sau 24 de luni, caz in care pretul va fi subventionat. Asta inseamna ca noii clienti de iphone care isi cumpara iPhone-ul deblocat, deci la pret intreg, vor trebui sa mearga din magazinele Apple intr-unul din magazinele unui operator sau sa foloseasca un SIM vechi pentru a avea acces la retelele GSM ale unor operatori. Dupa schimbarea politicii, Apple ar putea comercializa si cartele preplatite direct in magazinele sale, astfel incat sa imbunatateasca experienta consumatorilor sai.

Deocamdata, Apple doreste sa introduca aceasta politica numai pentru magazinele din SUA, deci cele din Europa sau alte regiuni vor mai avea de asteptat pana cand vor putea oferi clientilor cartele pentru iPhone. In SUA, compania americana a incheiat intelegeri cu cativa operatori pentru a oferi o serie de cartele preplatite, iar in zilele/saptamanile care urmeaza, cei din Cupertino vor introduce si primele cartele.

- Reclamă -