Aplicatia Vremea din iOS 8 ofera mai multe informatii meteo furnizate de o noua sursa

0
1258

Desi in cadrul conferintei de prezentare a iOS 8, oficialii companiei Apple nu ne-au vorbit nimic despre ea, aplicatia Vremea va oferi utilizatorilor cateva schimbari destul de importante mai ales in ceea ce priveste utilitatea ei, dar si serviciul de furnizare a informatiilor meteo.

Vremea iOS 8 #itutorialro (1)Dupa ce veti instala iOS 8 si veti deschide noua aplicatie Vremea, veti observa si cateva schimbari importante. Cu toate ca pastreaza acleasi design introdus pe iOS 7, noua versiune a aplicatiei aduce cateva caracteristici semnificative menite sa iti ofere o imagine detaliata asupra conditiilor vremii din zona selectata. In loc de 5 zile pentru prognoza meteo, aplicatia Vremea va afisa acum 9 zile, si mai multe informatii text pentru prezentarea zilei curente (aceleasi informatii pe care le vei gasi si in Centrul de notificari). Impreuna cu prognoza prelungita si rezumatul zilei, aplicatia Vremea va afisa in partea de jos date despre rasarit, apus, sanse de plaoie, umiditate, vant, temperatura resimtita, precipitatii, preiune atmosferica, vizibilitate si indicele UV, Din pacate informatiile meteo mentionate anterior nu sunt si animate, asa cum am vazut in alte aplicatii meteo de pe iOS , dar ele sunt utile pentru utilizatorii care doresc sa stie mai multe despre starea vremii dintr-o anumita locatie.

Inca de la introducerea ei pe iPhone, aplicatia Vremea din iOS a avut ca si furnizor de informatii serviciul Yahoo Vremea, iar Apple s-a bazat pe informatiile companiei americane pentru toate informatiile meteo afisate in aplicatiile preinstalate ale iOS, inclusiv in aplicatia Ceas pe iPad, in centrul de notificari si Siri. Incepand cu iOS 8, aceasta situatie se modifica intrucat, The Weather Channel este noul furnizor de informatii meteo in toate aplicatiile preinstalate care afiseaza astfel de informatii.

Vremea iOS 8 #itutorialro

Trebuie stiut ca, la randul lor, informatiile de pe Yahoo Vremea erau furnizate de catre The Weather Channel, iar compania Apple a optat acum pentru solutia directa fara a mai apela la intermediar. Cu toate ca se zvonea ca Apple si Yahoo doresc sa aibă relatii mai stranse, este oarecum interesant faptul ca firma americana a renuntat la serviciile gigantului din Silicon Valley. Chiar daca, in esenta, sursa informatiilor meteo pe iOS a ramas aceeasi tehnologia de substrat folosita de cele doua servicii (Yahoo si The Weather Channel) este diferita, asa ca vor putea exista mici diferente in ceea ce priveste datele meteo. Chiar daca mutarea este surprinzatoare, colaborarea cu The Weather Channel nu este, intrucat informatiile meteo de pe widget-ul Vremea din Dashboard-ul OS X sunt furnizate de acest serviciu.

Daca sunteti ingrijorat de faptul ca noua schimbare va afecta utilizatorii romani prin faptul ca din nou nu vor fi disponibile informatii meteo pentru orasele de la noi, dupa ce Yahoo le-a adaugat abia anul trecut, ei bine va anunt ca The Weather Channel are de cateva luni acoperire in aproape toate orasele de la noi din tara, asa ca nu vor fi diferente.

- Reclamă -