Aplicatia Camera aduce in iOS 8 noi optiuni pentru inregistrarea pozelor

- Publicitate -

Pe langa numeroase imbunatatiri si adaugari de functii noi extrem de interesante, Apple a implementat in aplicatia Camera pentru iPhone si iPad o serie de imbunatatiri si functii noi care o vor face si mai atractiva pentru utilizatori ce nu vor mai trebui sa cheltuie bani si memorie pentru aplicatii de la terti . Daca iOS 7 venea cu o noua interfata pentru aceasta aplicatie, filtre live, un mod de inregistrare Patrat si alte cateva optiuni, iOS 8 extinde lista specificatii a aplicatiei Camera prin adaugarea unui nou mod de inregistrare si a unor noi instrumente cum ar fi temporizatorul, controlul expunerii si focalizarii. Mai mult decat atat, compania Apple ofera dezvoltatorilor mai multe instrumente de control manual a camerei iSight de pe iPhone si iPad, ceea ce inseamna ca din toamna vom avea aplicatii de inregistrare a pozelor si mai complexe pe dispozitivele cu iOS.

IMG_3515

Un instrument extrem de util pentru aplicatia Camera de care vor beneficia utilizatorii ce descarca iOS 8 este auto-declansatorul prin temporizator. Dupa cum se poate observa in captura de ecran de mai sus, utilizatorii au la dispozitie o noua pictograma pentru temporizator, care ofera posibilitatea de a captura automat o imagine la 3 sau 10ajustare luminozitate expunere camera secunde dupa atingerea butonului de declansare, oferindu-ti timp suficient sa asezi bine iPhone-ul sau iPad-ul si te alaturi grupului.

iOS 7 venea cu optiunea auto-blocarii focalizarii si expunerii automate pentru utilizatorii care nu doreau ca punctul de focalizare sau luminozitatea sa se mai regleze automat in timp ce captureaza diferite imagini. iOS 8 aduce optiuni ceva mai avansate privind focalizarea si expunerea, oferindu-ne acum posibilitatea de a controla expunerea independent de luminozitate. Atingand cu degetul pe ecran in locul in care vrei sa setezi expunerea, vei vedea ca apare si o pictograma pentru luminozitate (un soare). Ei bine pe acea pictograma vei putea glisa in sus sau in jos pentru a intuneca sau lumina imaginea, in functie de conditiile din mediu. Desigur, in continuare este oferita optiunea de auto-focalizare si expunere, pentru utilizatorii care doresc sa captureze mai rapid imagini.

camera timp accelerat

O noutate importanta adusa de aplicatia Camera pe iOS 8 este modul de inregistrare “Timp accelerat” (Time Lapse) care va face exact ceea ce spune si titlul: va crea un clip video compus din capturi inregistrate la intervale de timp predeterminate. Noua optiune este situata langa modul Slo-Mo (iPhone 5s) sau Video si poate fi accesata printr-o glisare (sau doua). Dupa ce vor atinge butonul de inregistrare, utilizatorii vor putea lasa dispozitivul iPhone sa inregistreze imagini cateva minute (ore), pentru ca apoi dispozitivul sa le compuna intr-un clip video cu redare automata la o rata de cadre mai mare. Un exemplu al modului in care functioneaza noua caracteristica a aplicatiei Camera de pe iOS 8 este in acest articol.

timp accelerat

Pentru utilizatorii de iPad, Apple s-a gandit sa ofere modul de inregistrare Pano (panoramic), astfel ca de-acum vei putea si de pe tableta sa capturezi imagini la 180 de grade.

Alte noutati importante legate de camera pe iOS 8 sunt pentru dezvoltatorii de aplicatii, carora Apple le ofera acces complet la optiunile de control ale aparatului foto de pe iPhone, inclusiv la ISO, diafragma, viteza declansatorului si nu numai. Asadar, din toamna cand vor putea aparea primele aplicatii compatibile cu iOS 8,dezvoltatorii terti vor putea publica pe App Store aplicatii pentru camera care sa ofere mai mult decat sistemele automatizate si restranse permise pana acum de catre Apple.

Ca si o completare la toate lista cu noutati legate de aplicatia Camera, aplicatia Poze, in care sunt stocate imaginile capturate aici si nu numai, aduce foarte multe instrumente noi si imbunatatiri atat pentru utilizatori, cat si pentru dezvoltatorii de aplicatii. Toate detaliile despre aplicatia Poze de pe iOS 8 le aveti in acest articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.