Adobe lucreaza din greu pentru imbunatatirea Lightroom si oferirea unei alternative viabile la Aperture

0
194

lightroomadobe

Dupa ce compania Apple a anuntat ca va sista procesul de dezvoltare al programului de editare foto profesionala, Aperture, mai multe companii care ofera alternative nu s-au ferit sa profite de oportunitate si sa promita utilizatorilor marea cu sarea. Adobe este unul dintre ei, creatorul Photoshop si a multor altor programe de editare foto si nu numai, lucrand cu Apple pentru a transforma aplicatia Lightroom intr-o alternativa viabila a Aperture si include cateva dintre tehnologiile vechiului software. Dupa ce un purtator de cuvant al Apple a declarat pentru TechCrunch ca intr-adevar se lucreaza cu Adobe la imbunatatirea vechiului competitor Aperture, cei de la Adobe au oferit un raspuns oficial prin care ii incurajeaza pe cei care detin programul celor de la Apple sa incerce suita Creative Cloud sau aplicatia Lightroom. Compania sustine ca ii va ajuta pe fostii utilizatori de iPhoto sau Aperture sa faca trecerea la Lightroom, tot mai multi fiind interesati in conditiile in care aceste doua programe Apple sunt deja invechite pe langa Lightroom.

Cei de la Adobe mai sustin ca isi dubleaza investitiile facute in Adobe si noul plan Creative Cloud pentru a imbunatati versiunile pentru OS X, iOS si web ale Lightroom, oferind utilizatorilor noi instrumente avansate de stocare, editare si partajare a imaginilor. Cunoscut drept cel mai mare adversar al Aperture, Lightroom este in momentul de fata una dintre cele mai bune solutii pentru editarea foto profesionala. Marele dezavantaj al programului Adobe este lipsa unei solutii de sincronizare a imaginilor viabile intre dispozitive oferita si utilizatorilor care nu sunt fotografi profesionisti. Adobe ofera platforma Creative Cloud pentru sincronizarea imaginilor intre dispozitive, grozava in modul de functionare, dar ea este destul de scupa (in jur de 10 € pe luna). Desigur, o alta solutie mai abonarea la pachetul complet Creative Cloud, care iti ofera acces gratuit la toate aplicatiile Adobe, dar pretul este unul si mai piperat, de aproximativ 50 € pe luna.

Lightroom este disponibil si pe platforma iOS prin intermediul unor aplicatii recent lansate atat pentru iPhone, cat si pentru iPad, ele ruland numai pe dispozitivele celor care sunt abonati la Creative Cloud. Aplicatiile Lightroom pentru iOS ofera posibilitatea de a lucra la toate proiectele incepute pe desktop sau web, oferind instrumente avansate de editare a imaginilor.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zb4VSwi29UI]

Separat de Adobe si Lightroom, cei de la Corel au anuntat si ei un avantaj pentru utilizatorii care doresc sa renunte la Aperture (sau Lightroom). Incepand de astazi, pentru o perioada limitata de timp, programul de editare foto profesionala AfterShot 2 va fi disponibil la pretul de 60 $ pentru fostii utilizatori ai programelor susmentionate, reducerea fiind de 20 $. AfterShot este unul dintre programele de editare competitoare Aperture sau Lightroom, iar Corel anunta utilizatorii ca lucreaza la noi moduri de migrare a bibliotecilor foto pentru a oferi utilizatorilor o tranzitie lipsita de probleme. Mai multe detalii despre AfterShot Pro 2 sunt disponibile aici.

- Reclamă -