Viitoarele dispozitive iPhone ar putea veni cu panouri solare integrate in ecranele tactile flexibile

0
103

In interiorul campusului Apple din Cupertino se descopera mereu tehnologii noi si modalitati prin care ele ar putea sa ne imbunatateasca vietile de zi cu zi. Inainte de a aduce aceste tehnologii in mainile utilizatorilor, Apple trebuie sa le protejeze prin inregistrarea brevetelor astfel incat ele sa nu ajunga – teoretic – si pe dispozitivele concurentei. Chiar daca inginerii Apple lucreaza la tehnologii care s-ar putea sa nu ajunga niciodata pe iPhone, iPad sau Mac – dar nici pe alte dispozitive – unele vor ajunge in cativa ani, asa cum ar putea fi cazul celui mai nou brevet inregistrat astazi companiei Apple de catre Oficiul pentru Brevete si Marci al SUA. Apple descrie o modalitate de a integra un panou solar intr-un ecran tactil flexibil al unui dispozitiv mobil.

Noul brevet este mai degraba o completare a altuia inregistrat companiei Apple inca de la sfarsitul anului 2008, cand firma americana descria o modalitate de a integra panouri solare pe ecrane mai mici, ale disppozitivelor cu butoane. Cea mai noua tehnologie inregistrata se refera la telefoanele contemporane, cu ecrane mari, tactile, iar complexitatea ei a dus la amanarea inregistrarii lui in evidentele oficiului american.

Sursa imagine: Oficiul pentru Brevete si Marci al SUA
Sursa imagine: Oficiul pentru Brevete si Marci al SUA

Patentul Apple descrie o metoda de asezare a celulelor solare intre starturile senzorilor tactili in interiorul unei matrice a ecranului, pentru a crea un sistem de incarcare solara compact care stocheaza energia in bateria terminalului. Cu toate ca tehnologia poate fi folosita in ecranele traditionale acoperite cu sticla, partea cea mai interesanta este ca ea poate fi aplicata si pe ecranele flexibile din plastic, despre care se zvoneste ca vor ajunge pe iPhone si iPad in anii care urmeaza.

Avand in vedere dimensiunile extrem de mici ale celulelor si sistemului de incarcare in sine, precum si capacitatea mare a bateriilor de pe terminalele mobile, aceasta tehnologie nu va fi principalul furnizor de energie pentru terminalele mobile. Cu toate acestea, integrarea unor panouri solare in terminalele mobile ar putea ajuta la cresterea duratei de viata a bateriei prin furnizarea unei cantitati de energie suplimentare intre incarcari.

Legat de folosirea panourilor solare in ecranele iPhone sau iPad, se zvoneste de cativa ani faptul ca Apple va integra aceasta tehnologie pe iPhone sau iPad, mai devreme sau mai tarziu, pentru a ne oferi autonomia de la care ne asteptam cu totii atunci cand vine vorba despre un telefon mobil. Cu siguranta, atunci cand tehnologia solara va fi suficient de matura, iar integrarea ei pe dispozitivele mici va fi rentabila si nu va strica aspectul ori forma acestora, Apple va face marele pas, spre multumirea utilizatorilor.

- Reclamă -