Nu poti actualiza aplicatiile pe iPhone, iPad sau Mac? Nu esti singurul. Iata de ce!

0
2810

Daca incepand de astazi ai incercat sa actualizezi aplicatiile descarcate pe iPhone, iPad, Mac sau iTunes, atunci este foarte probabil sa fi fost impiedicat de un mesaj de eroare usor ambiguu. Cel putin asa am intampinat eu pe cateva ID-uri Apple, dar si multi alti posesori de iPhone, iPad sau Mac care au scris pe forumurile Apple si nu numai ca nu pot efectua actualizari pentru aplicatiile descarcate pe dispozitivele lor.

itunes eroare

Mesajul afisat atunci cand doresti sa faci actualizarea aplicatiilor (sau unor aplicatii), App Store sau iTunes iti va afisa un mesaj precum cel din capturile de mai sus si mai jos: „Update Unavaible with This Apple ID./This update is not available for this Apple ID either because it was bought by a different user or the item was refunded or cancelled.” Practic mesajul ne da de inteles ca problema este cu ID-ul nostru Apple intrucat aplicatia ar fi fost descarcata de pe contul unui alt utilizator sau cu dezvoltatorul de aplicatii care ar fi retras-o sau anulat-o. Din pacate mesajul nu are legatura cu ce se intampla in realitate, iar vina nu este nici a utilizatorului si nici a dezvoltatorului, ci a companiei Apple.actualizare probleme

Am incercat astazi cateva (pentru ca sunt putine) modalitati de a face actualizarile si niciuna nu a functionat, pe niciunul dintre dispozitive. Chiar daca am modificat tara in care este inregistrat ID-ul Apple (unele aplicatii au fost descarcate din App Store inregistrat intr-o alta tara, iar aceasta ar putea fi o problema in astfel de situatii, dar nu si acum), m-am deconectat si reconectat in contul iTunes, problema nu a incetat sa persiste. Totusi dupa incercari repetate anumite aplicatii au inceput sa se actualizeze, dar unele au continuat sa ramana intreaga zi programate pentru actualizare, iar iTunes sa afiseze mesajul de eroare.

Un utilizator a contactat echipa de asistenta a Apple, care i-a confirmat ca ea este generata de un server Apple care afecteaza actualizarile aplicatiilor in cazul anumitor utilizatori. Acesta spune ca nu exista nicio modalitate de rezolvare a problemei pana in acest moment, si ca ea va fi inlaturata de catre Apple la un moment dat.

Asadar, pana cand Apple va rezolva problema, multi dintre noi nu vom avea ce face decat sa asteptam.

- Reclamă -