Iata cum poti rezolva problema care face imposibila accesarea dosarului Utilizatori pe OS X 10.9.3

0
183

lisa dosar utilizatori os x

Apple a lansat in cursul noptii trecute OS X 10.9.3 pentru toti utilizatorii care detin Mac-uri compatibile cu OS X Mavericks si va spuneam ca aceasta actualizare aduce numeroase imbunatatiri, corecturi de probleme si inlatura erori de securitate. Chiar daca a stat in perioada de testare beta nu mai putin de 2 luni, OS X 10.9.3 nu este o versiune a sistemului de operare pentru Mac-uri foarte stabila, utilizatorii fiind afectati de diferite probleme. Multi (dar nu toti) utilizatori intampina o situatie problematica a dosarului Utilizatori care este ascuns si nu poate fi, aparent, accesat.

Dosarul Utilizatori este un dosar foarte important al OS X care include toate fisierele personale ale fiecarui utilizator conectat pe un Mac. Cauza erorii nu este cunoscuta de nimeni inca, mai ales ca ea afecteaza doar o anumita parte a utilizatorilor si nu pe toti. Chiar si pentru utilizatorii care nu mai gasesc dosarul Utilizatori pe propriul Mac, fisierele stocate in dosarul lor pot fi afisate, dar si dosarul in sine, care nu a disparut, ci sta ascuns.

Mai multi utilizatori au descoperit diferite solutii pentru rezolvarea problemei, iar cea mai simpla este indicata de Macworld. Ei ne spun ca pentru a face ca dosarul „Utilizatori” sa reapara pe OS X 10.9.3, va trebui sa deschidem aplicatia Terminal (/Aplicatii/Utilitare), sa introducem structura urmatoare „sudo chflags nohidden /Users” si sa apasam pe tasta Enter. Computerul va solicita apoi parola administratorului computerului, iar dupa ce o introduceti si apasati din nou pe Enter, dosarul Utilizatori va aparea pe Finder, la fel ca si in versiunile anterioare ale OS X.

Din pacate solutia nu este una permanenta, asa ca o simpla repornire a computerului va face ca dosarul sa dispara din nou, iar noi sa trebuim sa urmam procedura descrisa mai sus. O solutie ceva mai de durata ar fi duplicarea dosarului Utilizatori care, chiar daca dosarul principal va disparea dupa repornire, va ramane afisat in locul salvat si permite accesarea fisierelor salvate in dosarul-mama.

Chiar daca problema nu este prea deranjanta pentru multi dintre utilizatorii afectati, intrucat pot accesa dosarul printr-o simpla cautare in interiorul sistemului de operare, ea exista, iar Apple trebuie sa o rezolve.

- Reclamă -