Iata o prezentare a modului in care va functiona CarPlay pe un sistem aftermarket (Video)

0
418
apple-carplay-hands-on-2-970x0
CarPlay pe un sistem aftermarket. Imagine via DigitalTrends

Va spuneam in urma cu cateva saptamani ca Pioneer, un important producator de sisteme de divertisment pentru autovehciule, urmeaza sa fie unul dintre primii producatori care vor introduce sistemul CarPlay al Apple pe autoturismele mai vechi prin intermediul unei actualizari ale catorva modele noi de sisteme informationale pe care le comercializeaza. Impreuna cu Alpine, Pioneer va oferi posesorilor de autoturisme mai vechi, sau care nu accepta CarPlay, posibilitatea de a accesa sistemul de operare pentru iPhone conceput intr-un mod prietenos cu masina si nevoile pe care le ai atunci cand conduci.

Astazi, producatorul asiatic a anuntat ca actualizarea firmware-ului pentru modelele de sisteme de divertisment care pot suporta tehnologia CarPlay va sosi in cateva saptamani. De asemenea, Pioneer a oferit unor invitati speciali posibilitatea de a testa sistemul, astfel ca au fost publicate astazi si cateva clipuri de prezentare ale primei solutii aftermarket pentru CarPlay. Masinile de testare au avut integrat modelul de varf al gamei de sisteme informatice pentru masini, modelul AVH-800NEX, in valoare de 1.400$, el ruland software-ul Apple fara probleme. Cu ajutorul acestui sistem soferul va putea interactiona cu iOS atat prin atingeri, gratie ecranului mare capacitiv, cat si prin dictarea unor sarcini asistentei Siri.

Daca sistemul in sine functioneaza fara probleme, cei care l-au testat au observat ca Siri nu intelege prea bine anumite cuvinte sau sarcini dictate, iar problema este cauzata, cel mai probabil, de zgomotele de fundal. Oficialii Pioneer au declarat ca Siri va fi imbunatatita in timp pentru a distinge mai bine zgomotele de fundal de vocea utilizatorului.

La fel ca si sistemele integrate pe cele mai noi modele de autoturisme, CarPlay de pe sistemele aftermarket va oferi utilizatorilor posesori de iPhone posibilitatea de a accesa aplicatiile Telefon, Muzica, Mesaje, Harti, Podcasturi, precum si cateva aplicatii de streaming audio de la terti. Sistemul celor de la Apple functioneaza independent de software-ul rulat de consola, asa ca utilizatorii vor putea opta pentru a accesa instrumentele sistemului informatic. Pentru a functiona, exact ca si pe masinile in care este integrat, dispozitivul iPhone 5 (sau un model mai recent) cu iOS 7.1 (sau o versiune ulterioara) va trebui conectat la sistemul informational.

Alte cateva clipuri video de prezentare ale CarPlay pe sistemul Pioneer sunt disponibile pe DigitalTrends.com.

Nota: clipul video nu poate fi urmarit de pe iPhone sau iPad, intrucat necesita pluginul flash.
- Reclamă -