Iata ce prototipuri traznite sunt testate de Apple in si in afara campusului

0
119

prototip iPhone iPad AppleFaptul ca Apple testeaza zeci sau sute de prototipuri de produse in interiorul campusului din Cupertino nu mai este o surpriza pentru nimeni. De asemenea, nu cred ca mai surprinde nici daca am vedea ce produse testeaza in prezent americanii, mai ales dupa ce am vazut prototipurile create in urma cu 30 de ani. Un lucru surprinzator ar fi ca ele sa iasa la suprafata in viitorul apropriat sau macar sa fie produse in interiorul fabricilor partenere asiatice ale companiei (lucru care ar insemna ca Apple este cu un pas mai aproape de a le aduce pe piata). Intr-o incercare de a ne surprinde analistul Peter Misek al Jefferies, ale carui previziuni nu au fost prea corecte in ultimii ani, ne anunta, dupa o eventuala vizta facuta la partenerii asiatici ai Apple, ca firma americana pregateste cateva prototipuri cu adevarat impresionante.

Potrivit analistului Apple, in ciuda temerilor unor investitori, inoveaza, iar progresul pe care il va avea in urmatorii ani va fi si mai spectaculos. El a aflat ca in unele fabrici asiatice se produce un telefon cu ecran de 5,5 inch OLED la o rezolutie 2k, care are peste 660 de pixeli per inch, un lucru care poate fi plauzibil daca ne gandim ca in acest an firma americana doreste sa puna in vanzare un iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch, impreuna cu unul cu ecran mai mic, de 4,7 inch. De asemenea, sunt testate diferite prototipuri de ceasuri inteligente, inclusiv unele cu ecrane curbate in forma de bratara, dar si produse care pot fi purtate cum ar fi aparate de masurare a unor functii vitale, si module care sa permita efectuarea platilor. Trecand mai departe, acum urmeaza si lucrurile cu adevarat surprinzatoare. Apple ar mai testa un televizor denumit iTV cu ecran 4K controlat numai prin gesturi si voce, un MacBook Air cu ecran tactil cu procesor A8 (se zvoneste ca Apple va introduce in curand arhitectura ARM si pe Mac) si, piesa de rezistenta, un iPhone de 4 inch cu ecran OLED care se desface in iPad mini.

Desigur, este foarte posibil ca Apple sa testeze unele dintre prototipurile susmentionate, cum ar fi ceasurile sau telefonul cu ecran de 5,5 inch, dar este aproape imposibil sa credem ca firma americana intentioneaza sa aduca pe piata un iPhone care se transforma in iPad. Un lucru care ma face sa cred ca cele spuse de Misek sunt din nou simple banuieli personale este faptul ca Apple nu este tocmai cea mai deschisa companie atunci cand vine vorba de testarea unor produse, asa ca este greu de crezut ca firma americana isi distribuie prototipurile prin fabricile partenere inainte de a fi sigura macar ca le va lansa in viitorul apropriat.

La final, mai trebuie mentionat ca Misek ne sugereaza in cea mai recenta nota trimisa investitorilor ca partenerii Apple sunt gata sa inceapa productia in masa a iWatch in orice moment. Aceasta informatie este contradictorie cu o alta aparuta ieri, potrivit careia productia in masa a iWatch va incepe abia la finele lunii iulie.

- Reclamă -