App Store afiseaza acum numai jumatate dintre aplicatiile de top

0
232

app store top chartsCompania Apple a facut recent o modificare interesanta in App Store, injumatatind numarul aplicatiilor afisate ca si rezultate pe sectiunea „Top Charts” a magazinului. Daca in trecut magazinul afisa in acest top 300 dintre cele mai descarcate aplicatii platite, gratuite si care genereaza cele mai mari incasari, acum sectiunea afiseaza numai 150 de aplicatii pe fiecare dintre cele trei tabele.

Cu toate ca modificarea a fost efectuata in urma cu cateva zile, foarte putina lume a sesizat-o ea trecand aproape neobservata in tot acest timp. Schimbarea este, totusi, una destul de importanta intrucat elimina jumatate dintre aplicatiile pe care le puteai descoperi in mod normal atunci cand accesai sectiunea Top Charts. Partea interesanta este ca, potrivit unor studii efectuate in trecut, utilizatorii nu prea ajungeau in partea aceea de jos a tabelelor, ci doar obbservatorii din industrie si eventual dezvoltatorii de aplicatii interesati de locul in care apare afisata creatia lor.

Deocamdata nu se stie care ar fi motivul pentru care Apple a facut aceasta mutare, dar, asa cum mentionam mai sus, este posibil ca rata scazuta de accesare a celor 150 de aplicatii din partea inferioara a tabelului sa fi determinat pe cei de la Apple sa faca modificarea. Daca schimbarea nu va afecta prea multi utilizatori, nu se stie ce impact va avea asupra dezvoltatorilor de aplicatii mai mici, ale caror creatii au iesit din topurile App Store pentru ca se aflau in partea inferioara a clasamentului.

Deocamdata App Store din aplicatia iTunes a OS X sau Windows afiseaza acelasi numar de rezultate in sectiunea Top Charts – 200, dar este posibil ca si acolo Apple sa faca o curatenie de primavara tarzie.

Aceasta este a doua schimbare pe care Apple o face in ultima luna, inainte de a lansa iOS 8. In urma cu cateva saptamani Apple a inceput sa testeze un sistem de recomandari a termenilor de cautare in pagina „Search” a magazinului de aplicatii. Ambele schimbari sunt menite sa ajute consumatorii sa descopere cele mai potrivite aplicatii pentru cautarea lor si sa nu se piarda printre rezultate care nu ii intereseaza. Ramane de vazut ce alte schimbari are pregatite Apple pentru iOS 8, versiune a iOS incepand cu care, sa speram, dezvoltatorii nu isi vor mai putea creste artificial, prin metode dubioase, aplicatiile in rezultatele cautarilor.

- Reclamă -