Iata cateva detalii importante despre trecerea companiei Beats sub conducerea Apple

- Publicitate -
De la stanga la dreapta: Jimmy Iovine, Tim Cook, Dr. Dre si Eddy Cue.
De la stanga la dreapta: Jimmy Iovine, Tim Cook, Dr. Dre si Eddy Cue.

In cursul diminetii zilei de joi Apple a facut oficiala achizitionarea companiei Beats (ambele divizii – Beats Electronics si Beats Music) pentru suma totala de 3 miliarde de dolari. De atunci si pana acum oficialii companiei din Cupertino au acordat interviuri pentru numeroase publicatii si au facut diferite afirmatii importante legate de modul in carevor evolua cele doua firme in continuare.

Directorul general al Apple, Tim Cook, si Eddy Cue, vicepresedinte executiv si director al departamentului Software si servicii de internet din cadrul Apple, impreuna cu directorul general al Beats, Jimmy Iovine, au vorbit si laudat reciproc companiile, avand planuri indraznete privind produsele si serviciile care vor ajunge pe piata ca urmare a acestei achizitii.

Va spuneam deja ca Apple a mentioneaza in comunicatul de presa remis astazi ca Beats va ramane un brand separat de Apple, toate produsele si serviciile lor urmand a pastra aceeasi denumire ca si cea din prezent. Tim Cook a completat cele mentionate in comunicat, spunand celor de la Financial Times ca Apple va pastra serviciul de streaming audio Beats Music separat de iTunes Radio, dar si ca aplicatia speciala a serviciului va ramane disponibila si pe platformele Android si Windows Phone. Vorbim, asadar, despre prima aplicatie oferita de Apple care ramane si pe alte platforme, compania americana procedand diferit decat in trecut cand, imediat ce achizitiona o firma, daca era cazul, elimina aplicatia de pe magazinele competitoare App Store. Cook sustine ca totul este despre muzica.

Intr-un interviu acordat publicatiei The New York Times, Cook a laudat cele doua persoane care ar fi stat la baza deciziei celor de la Apple de a cheltui o suma record pentru o companie din industria muzicala – Dr Dre si Jimmy Iovine. El a spus ca cei doi sunt cu adevarat unici, si ca se vor alatura companiei Apple ca si manageri cu norma intreaga, urmand sa fie preocupati de crearea unor caracteristici care “te vor inebuni” pentru a duce industria muzicala “la un nivel mai inalt decat este acum”.

Desi analistii privesc cu scepticism achizitia companiei Beats, Tim Cook, deloc surprinzator, are o gandire pozitiva si este incantat. El numeste intelegerea cu Beats una “simpla”, facuta fara a sta pe ganduri. Cook a mai mentionat ca Apple a cumparat 27 de companii de anul trecut si pana acum, dar asta nu inseamna ca firma pe care o conduce avea maxima nevoie de ele. El isi motiveaza aceasta idee spunand ca Apple putea construi cele 27 de lucruri, inclusiv serviciul de streaming audio, cu care vin firmele cumparate de una singura, dar ca nu totul trebuie construit si ridicat de unul singur.

Tim Cook s-a arata acelasi entuziasm si intr-o nota interna trimisa angajatilor companiei in care le vorbeste despre motivele care au stat la baza achizitiei si le ofera cateva dintre previziunile sale. Cook mentioneaza in acea nota ca Beats este prima companie care a facut un serviciu de streaming audio asa cum trebuie. Prin persoanele aduse, Jimmy Iovine si Dr. Dre, si noile produse in dezvoltarea carora vor participa activ ingineri ai Apple, iTunes ar putea ajunge din nou pe culmile succesului, crede Cook.

Trecand la Eddy Cue si Jimmy Iovine, cei doi au participat la conferinta Code a celor de la Re/code unde, prin raspunsurile date intrebarilor jurnalistilor, ne-au oferit cateva detalii interesante din interior nu doar despre achizitie, ci si despre viitoarele produse pe care Apple le va lansa. Am aflat, asadar, ca Apple incearca sa imbunatateasca experienta TV, ca EarPods-urile sunt de o calitate dezamagitoare in opinia oficialului Beats, ca iTunes a generat noi vanzari record, ca Steve Jobs ar fi mandru de produsele Apple si modul in care a evoluat, evolueaza si va evolua compania pe care a fondat-o, dar si ca 2014 ne va aduce din partea Apple cea mai buna serie de produse din ultimii 25 de ani.

Cumpararea Beats Electronics si Beats Music este unul dintre cei mai importanti pasi facuti de catre Apple in ultimii 20 de ani, nu doar pentru suma cheltuita, ci si pentru asteptarile pe care oricine le are de acum in colo de la produsele firmei americane. Chiar daca nu va afecta in mod direct, toate produsele Apple vor fi imbunatatite prin folosirea noilor tehnologii si viziuni despre muzica, iar calitatea audio de pe iPhone, iPad si Mac ar putea fi imbunatatita considerabil. Cu toate ca nu ne asteptam la logouri Beats pe Mac-urile cu astfel de casti sau boxe, ne asteptam ca anumite tehnologii ale producatorului de sisteme audio sa fie implementate si pe aceste dispozitive.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.