Eddy Cue: Experienta TV de astazi este de cacao. Apple va lansa un nou Apple TV in acest an

- Publicitate -
Eddy Cue. Sursa imagine: Re/code
Eddy Cue. Sursa imagine: Re/code

Eddy Cue, vicepresedintele executiv al Apple si directorul departamentului pentru software si servicii, a facut cateva declaratii importante si interesante in cadrul conferintei Code, gazduita de jurnalistii Re/code, Walt Mossberg si Kara Swisher. Dupa ce ne-a spus ca Apple va lansa anul acesta cea mai buna serie de produse din ultimii 25 de ani, si ca iTunes a batut noi recorduri, Cue a facut si cateva declaratii interesante despre viitorul televizor Apple.

Desigur, o intrebare despre domeniul in care se tot zvoneste ca Apple va intra puternic, televiziunea, nu putea sa lipseasca intr-un interviu cu unul dintre cei mai importanti oameni ai Apple. Cue a declarat ca experienta oferita de toate televizoarele existente pe piata este “de cacao” si ca aceasta industrie mai are “un drum lung de parcurs” pentru a se moderniza asa cum ar trebui. El a confirmat ca Apple continua sa lucreze la oferirea unei modalitati de a imbunatati televiziunea in general, dar corectura problemelor acestei industrii subdezvoltate este una foarte “complicata”.

In comuniune de idei cu alti oficiali Apple, Cue a comparat tehnologia actualelor decodoare DVR cu cea a VCR-urilor dintr-o era apusa – si nu putem sa nu ii dam dreptate. Unul dintre motivele pentru care serviciile de streaming la cerere oferite de dispozitive cum ar fi Apple TV cresc in popularitate este acela ca DVR-urile nu doar ca sunt demodate, dar au si probleme cum ar fi dificultatea accesarii canalelor stocate in lista, limitarea spatiului de stocare pentru inregistrarea emisiunilor, si altele. De asemenea, Cue mai crede ca multe dintre problemele televiziunii sunt legate si de lipsa unor standarde globalizate si problemelor cu drepturile de folosire a continutului; probleme care sunt mult mai usor de tratat in industria muzicala, de exemplu, unde iTunes face o treaba grozava.

Mergand mai departe, Cue confirma faptul ca Apple va largi afacerea care genereaza anual un miliard de dolari – Apple TV, in cursul acestui an, dar refuza sa ofere mai multe detalii. Chiar si cu lansarea unui Apple TV 4, care urmeaza sa aibă o serie de caracteristici pe care multi dintre utilizatori le asteapta, este putin probabil ca Apple sa rezolve toate problemele din demodata industrie a televiziunii. Ni se promotie, de asemenea, ca pe Apple TV sa fie adaugat si mai mult continut interesant, iar Apple sa incheie afaceri cu si mai multe televiziuni pentru a oferi abonatilor la diferiti operatori de peste Ocean posibilitatea de a urmari oricand doresc, continutul pe care il doresc.

Practic, Cue vine sa confirme informatiile potrivit carora Apple si operatorii de cablu din SUA poarta negocieri intense pentru a veni cu un serviciu de streaming video viabil, care sa atraga consumatorii. Se zvoneste ca Apple TV 4 va primi si caracteristici de decodor. In ceea ce priveste lansarea unui televizor propriu zis, este putin probabil ca acest lucru sa se intample in viitorul apropriat, Apple dorind sa imbunatateasca o industrie demodata din punct de vedere software si nu hardware.

Jimmy Iovine, cofondator Beats si directorul general al companiei, invitat si el pentru interviu in cadrul aceleiasi conferinte, a declarat ca el nu se va implica in planurile Apple privind televiziunea, o industrie pe care nu o cunoaste, dar care stie ca are diferite probleme. Avand rolul de director in cadrul Apple, Jimmy Iovine urmeaza sa se ocupe de imbunatatirea serviciilor de muzica ale companiei Apple.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.