Iata cate actiuni a primit noul membru al echipei de conducere Apple, Angela Ahrendts

0
134

angela ahrendts

Pe data de 1 mai va spuneam ca Angela Ahrendts, o cunoscuta figura in industria modei fiind ani la randul director general al casei de moda Burberry, si-a preluat oficial rolul de vicepresedinte executiv al Apple si director al departartamentului carese ocupa de magazinele online si retail ale companiei. Asa cum obisnuieste orice companie mare atunci cand aduce intr-o functie de conducere o noua persoana, Apple i-a oferit un bonus de instalare Angelei Ahrends care ar valora, la pretul actual de pe piata bursiera, in jur de 68 milioane de dolari.

Noul director al Apple urmeaza sa primeasca 113.335 de titluri nominale cu scadenta pe perioada de 4 ani incepand la 30 de zile, care vor putea deci sa fie retrase de Angela Ahrendts incepand cu luna viitoare, si pana in luna iunie a anului 2018, in conditiile in care, desigur, va ramane alaturi de compania americana pana atunci. Daca actiunile Apple isi vor pastra trendul crescator din ultima perioada, valoarea actiunilor primite de fostul director general al Burberry va creste mult pana in 2018.

Aceasta modalitate de compensare a angajatilor este folosita pentru determinarea or de a ramane alaturi de companie pentru o perioada de timp mai indelungata. Fiecare titlu nominal cu scadenta se transforma intr-un numar de actiuni pe bursa la o data autorizata, acestea din urma putand fi apoi tranzactionate pe bursa.

Avand in vedere faptul ca Apple a anuntat divizarea actiunilor in raport de 7 la 1, titlurile primite de noul vicepresedinte Apple vor fi multiplicate de 7 ori pentru a-si pastra valoarea. Pentru titlurile detinute, Apple ar putea oferi Angelei Ahrendts dividende in valoare aproximativa de 1,5 milioane de dolari pe an.

- Reclamă -