Cum dezactivezi utilizarea datelor celulare pe iPhone sau iPad – Tutorial

0
2881

Cei mai multi dintre noi avem un abonament sau o cartela care ofera si un numar de unitati lunar pentru navigarea pe internet. Din pacate, pentru cei mai multi dintre noi acest numar este limitat si nu este prea generos, mai ales daca utilizam retele 4G/LTE in majoritatea timpului si urmarim clipuri video sau filme pe internet. Daca ai o cartela nu ar fi o problema chiar atat de mare consumarea datelor celulare, dar daca ai un abonament, atunci s-ar putea sa te trezesti ca ai depasit cu mult unitatile alocate si ca esti numai bun de plata, pentru ca, da, operatorii au grija sa te taxeze scump pentru fiecare MB de date consumat in plus.

Fie ca intentionezi sa calatoresti intr-o alta tara sau ai consumat majoritatea unitatilor cuprinse in abonament sau pe cartela, s-ar putea sa iti doresti sa renunti la utilizarea datelor celulare pana la emiterea noii facturi sau, dupa caz, reincarcarea cartelei preplatite. Oprirea utilizarii datelor celulare nu te va ajuta doar sa scapi de taxele suplimentare, ci va duce si la cresterea duratei de viata a bateriei, mai ales daca dispozitivul nu ar mai fi deloc conectat la internet. Chiar daca in zilele noastre nu este cel mai placut sa nu ai internet pe iPhone sau iPad, in anumite situatii esti oarecum obligat sa o faci.

Cum dezactivezi datele celulare pe un iPhone sau iPad

Nota: In cazul iPad, vorbim, desigur, doar despre modelele Wi-Fi+Cellular.

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul de pornire al dispozitivului iPhone sau iPad (care accepta conexiuni celulare);Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Acum atinge butonul, pe iPhone, Celular, sau pe iPad, Date Celulare, situat in partea de sus a aplicatiei Configurari;Configurari sus
  3. Comuta optiunea din dreptul Date Celulare pe gri (O).celular iphone

In cazul in care esti ingrijorat doar de costurile pe roaming, atunci poti comuta pe gri numai butonul din dreptul Roaming de date situat in acelasi meniu Celular/Date Celulare. Sfatul meu este ca atunci cand calatoriti intr-o alta tara sa dezactivati complet datele celulare si nu doar aceasta optiune, care s-ar putea sa nu functioneze asa cum ar trebui.

IMG_3281

In functie de optiunea aleasa, dispozitivul iPhone sau iPad nu va mai utiliza deloc datele celulare sau datele celulare in roaming pentru a evita costurile suplimentare sau consumul de date inutil. Poti verifica acest lucru uitandu-te pe bara de stare, unde, daca nu esti conectat prin Wi-Fi, nu vei mai vedea nimic in dreptul numelui operatorului pe iPhone, sau vei vedea scris iPad in locul operatorului, pe tabletele iPad cu functia celulara. Retine ca, dezactivarea datelor celulare nu inseamna ca nu vei mai putea sa te conectezi la internet, dispozitivul tau acceptand in continuare conexiunile wireless.

- Reclamă -