Compania Beats va sfarsi pateneriatul cu alte firme dupa ce a fost achizitionata de catre Apple

- Publicitate -
HP Envy 14 Editia Beats. Imagine via PCMag
. HP Envy 14 Editia Beats. Imagine via PCPro.

Apple a achizitionat intreaga companie Beats si, asa cum eram anuntati inca de ieri tranzactia finala va avea loc in cursul trimestrului patru al anului fiscal 2013. Asa cum poate ca stiati deja, multiple companii au avut parteneriate cu Beats Electronics pentru a integra tehnologiile audio avansate in propriile produse. Compania Apple obisnuieste ca dupa fiecare achizitie sa puna capat oricarui parteneriat pe care il avea firma privata achizitionata pentru ca singurul beneficiar de pe urma muncii acesteia sa fie Apple. In cazul Beats Electronics nu vorbim despre nicio exceptie, iar achizitia presupune sfarsiraea unor intelegeri si parteneriate pe care producatorul de casti si sisteme audio le avea cu diferiti designeri si producatori, inclusiv HP.

Compania Hewlett-Packard (HP) comercializeaza in prezent laptopuri cu difuzoare Beats Audio. Potrivit oficialilor acestei companii americane, HP va inceta sa dezvolte produse care folosesc tehnologiile si brandul Beats Audio la sfarsitul anului 2014, asa cum este prevazut in contractul pe care il are cu producatorul de casti. Tot in acest contract este stipulat si ca produsele HP cu tehnologiile Beats pot fi comercializate si in 2015, dar pe atunci nu vor mai putea dezvolta modele noi care sa includa insemnele sau tehnologiile licentiate ale Beats Electronics. Pentru a se “razbuna” pe Apple, un purtator de cuvant al HP a declarat ca o linie de produse “agresiva” cu brandul Beats va fi lansata in cursul anului 2014.

Beats urmeaza sa inceteze si parteneriatul cu firma Ammunition. Compania de design este cunoscuta si creditata pentru crearea liniei de casti si difuzoare Beats, inclusiv a Beats Studio, Beats Pro si Beats Pill. Apple nu isi mai doreste parteneriat cu o alta companie pentru a se ocupa de ceva pentru care are o echipa extraordinara. Dupa trecerea la Apple, echipa de design a celor din Cupertino se va ocupa de crearea noilor casti, cel raspunzator de realizarile Beats Electronics urmand a fi vicepresedintele executiv si directorul pentru marketing, Phil Schiller.

In ceea ce priveste compania Beats Music, aceasta nu va suferi schimbari prea importante in privinta disponibilitatii ei. Surprinzator sau nu insusi directorul general al Apple a anuntat intr-un interviu recent ca aplicatiile Beats Music pentru Android si Windows Phone vor ramane disponibile si dupa ce compania va trece sub conducerea Apple, aceasta urmand a fi prima aplicatie pe care compania americana, oarecum, le ofera in Magazin Play si Magazin de aplicatii+jocuri Windows Phone.

De asemenea, Apple a anuntat ca ii va aduce sub aripa sa, cu functia de manageri, pe cofondatorii Beats, Jimmy Iovine (actualul director general al companiei) si Dr. Dre, care se vor ocupa de modul in care evolueaza Apple in industria muzicala. Jimmy Iovine va lucra exclusiv pentru si in interesul Apple, in timp ce Dr. Dre isi va continua si activitatea sa de muzician.

Apple va cheltui pe compania Beats o suma totala de 3 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai insemnata achizitie din istoria companiei din Cupertino.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.