Apple intentioneaza sa lanseze o noua platforma pentru sanatate si fitness

0
188
Asa arata versiunea aplicatiei Healthbook testata de Apple in prezent.
Asa arata versiunea aplicatiei Healthbook testata de Apple in prezent.

Am inteles pana acum din numeroase zvonuri ca Apple intentioneaza sa lanseze in viitorul apropriat un ceas inteligent impreuna cu o aplicatie insotitoare „Healthbook” care sa ofere utilizatorilor acces la toate informatiile legate de starea de sanatate si conditia fizica. Chiar daca totul pare un progres important in aceste domenii, se pare ca pana acum vazut numai varful unui adevarat aisberg, scrie agentia Reuters.

Un director din industria produselor pentru ingrijirea sanatatii a discutat cu jurnalistii si le-a spus ca pentru dispozitivul Apple ar putea crea un nou ecosistem pentru sanatate si fitness modelat dupa exemplul de succes al App Store. Multumita noii platforme, companiile din industrie vor putea sa dezvolte aplicatii medicale proprii care sa fie compatibile cu ceasul inteligent si sa foloseasca in diferite scopuri caracteristicile hardware ale viitorului ceas inteligent.

Una dintre caracteristicile importante ale iOS 8 urmeaza sa fie aplicatia Healthbook, care se zvoneste ca va fi asemanatoare unui depozit de stocare a datelor legate de sanatate si conditia fizica venite din multiple surse, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-si urmari constant starea de sanatate. Avand in vedere tipul de date pe care l-ar putea inregistra viitoarele produse datorita unor senzori noi, nu este prea greu de crezut faptul ca Apple va permite dezvoltatorilor de aplicatii sa creeze diferite lucruri utile care sa beneficieze de avantajele senzorilor si sa ofere utilizatorilor un continut mai bogat. Avand in vedere modul in care a procedat in alte trecute, catalogul cu aplicatii pentru sanatate, adaugate pe noua platforma, ar putea fi integrat in aplicatia Healthbook intr-o maniera similara cu alte cataloage,cum ar fi cel cu Podcasturi, continut din iTunes U, si nu numai.

In ultimele luni Apple a facut numeroase angajari de persoane cu experienta in domeniul medical si al fitnessului, asa ca nu este deloc greu de crezut ca viitoarele dispozitive si software-uri dezvoltate de Apple vor  fi mai „preocupate” de sanatatea noastra. Cei de la Reuters, dupa discutiile purtate cu fosti angajati Apple, ne spun ca firma americana a oferit salarii mari pentru a atrage persoane cu informatii pretioase pentru noile proiecte (cum ar fi informatii venite de la persoane care cunosc planurile altor companii cu privire la crearea de tehnologii noi in domeniul sanatatii si al fitnessului).  Una dintre principalele companii cu care Apple ar putea colabora initial pentru oferirea de continut in noua platforma integrata in iOS este Nike, care recent a anuntat ca va renunta la crearea produselor din gama Fuelband pentru ca doresc sa dezvolte software mai de calitate pentru dispozitive mobile.

- Reclamă -