Apple ar putea lansa un AirPort Express cu suport USB pentru hard discuri

0
184

airport_express_2012

AirPort Express este cea mai accesibila statie de baza (router wireless) comercializata de catre Apple pe piata, oferind utilizatorilor o solutie buna pentru locuintele mici sau pentru camera. Dupa aparitia unor zvonuri potrivit carora Apple va implementa hardware-ul unui AirPort Express in viitoarea generatie de Apple TV, aflam acum ca firma americana ar putea implementa o noua functionalitate pentru routerul sau. Se pare ca firma americana a dorit sa implementeze suport pentru hard discurile USB in modelul actual de AirPort Express (lansat in anul 2012), potrivit unei versiuni timpurii ale manualului de utilizare scos la suprafata de un site francez.

Intr-una dintre sectiunile manualului de utilizare, disponibil in format PDF,  ni se voreste despre modul in care poate fi conectat un hard disc USB sau un hub USB la AirPort Express pentru a permite computerelor din retea sa acceseze aceste periferice. Partea interesanta este ca aceste referinte nu se gasesc si in versiunea finala a manualului de utilizare a produsului (acceseaz-o in acest PDF). Cu toate ca versiunea finala a AirPort Express include un conector USB, manualul de utilizare ne vorbeste doar de modul in care poate fi conectata o imprimanta la aceasta statie de baza (majoritatea modelelor de AirPort lansate in ultimii ani permit conectarea prin USB a imprimantelor). Partea interesanta este ca pe cand Apple intentiona sa lanseze AirPort Express cu suport pentru conectarea discurilor hard, AirPort Extreme, versiunea mai puternica si mai scumpa a routerului, nu avea aceasta compatibilitate, ceea ce a determinat-o probabil sa renunte la aceasta idee.

Avand in vedere faptul ca Apple a lansat anul trecut noi modele de statii de baza AirPort Extreme si Time Capsule, ambele permitand conectarea hard discurilor, este posibil ca firma americana sa lanseze o versiune actualizata AirPort Express care sa vina si cu aceasta optiune. Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect al conectarii unui hard disc prin USB la AirPort este acela ca vei putea efectua backup prin Time Machine Mac-ului. Time Capsule, cel mai scump model de router Apple, vine si cu stocare de 2 sau 3 TB care permite efectuarea backupurilor prin Time Machine, iar cel mai recent model de AirPort Extreme vine cu suport pentru conectarea unor discuri hard externe pentru a face acelasi lucru. Apple ar putea face un lucru grozav daca ar oferi suport pentru conectarea prin USB a discurilor hard la micul AirPort Express pentru a permite utilizatorilor sa faca backup computerelor.

- Reclamă -