Apple angajeaza persoana care s-a ocupat de dezvoltarea camerelor foto de pe Nokia Lumia

0
202

ari partinen

Una dintre caracteristicile telefonului pe care toti utilizatorii si-o doresc imbunatatita de la generatie la generatie este camera de fotografiat. Apple a incercat in ultimii ani sa imbunatateasca in mod constant camera iSight de pe dispozitivele sale introducand senzori mai buni si diferite tehnologii pentru ca imaginile capturate cu cea mai populara camera foto de pe glob sa fie de o calitate superioara. In incercarea de a aduce pe iPhone o camera mult imbunatatita, compania Apple a angajat recent pe directorul diviziei care s-a ocupat de crearea camerelor foto de pe telefoanele din gama Lumia, Ari Partinen.

Initial Partinen a publicat pe contul sau de Twitter un Tweet cu mesajul „in iunie voi porni un nou capitol in Cupertino”, iar apoi a confirmat ca el se va alatura companiei Apple, cea mai importanta din micul „orasel” american. Avand in vedere faptul ca Nokia a intrat recent in istoria producatorilor de telefoane, plecarea lui Partinen este una logica, iar posibila alaturare a sa de echipa care se ocupa de dezvoltarea camerei pentru iPhone este logica avand in vedere CV-ul acestuia.

twitter ari partinen

Potrivit profilului de LinkedIn a lui Partinen, telefoanele Nokia 808 PureView si Nokia N8 au camere la care el a lucrat, primul dintre acestea avand un senzor de 41 de megapixeli, o premiera la acel moment pentru asemenea dispozitive. Telefoanele Nokia lansate in ultimii ani au fost remarcate pentru calitatea foarte buna a camerei foto si desigur a imaginilor inregistrate cu ea. Alaturandu-se echipei Apple, Ari Partinen ar putea ajuta la integrarea unor tehnologii similare celor folosite de Nokia pentru a crea o camera foto pentru iPhone si iPad de o calitate net superioara celor din prezent.

- Reclamă -