Yahoo urmeaza sa fie urmatorul motor de cautare implicit din iOS

0
417

Google a fost dintotdeauna motorul de cautare implicit al aplicatiei Safari de pe iPhone si iPad, compania din Mountain View bucurandu-se de ajutorul Apple pentru a creste popularitatea si interesul fata de acest motor de cautare gratie sutelor de milioane de dispozitive cu iOS din intreaga lume. La fel ca si in cazul altor produse Google – YouTube sau Harti Google – compania Apple cauta, in ciuda popularitatii foarte mari a acestor servicii, o modalitate de a trece Google pe plan secund si de a oferi consumatorilor alternative teoretic mai bune. Se zvoneste de ceva timp ca Apple ia in calcul introducerea Yahoo ca motor de cautare implicit in iOS, iar o noua informatie venita de la Re/code pune putin jar pe foc.

Yahoo cautareSe pare ca Yahoo lucreaza in prezent la doua proiecte interne importante pentru a optimiza si modreniza cautarea de pe mobil astfel incat sa poate convinge compania Apple sa faca Yahoo motorul de cautare implicit din iOS. Actualul director general al Yahoo, Marissa Mayer, isi pregateste prezentari detaliate pentru a arata oficialilor Apple modul in care ar putea arata noul motor de cautare regandit pentru mobil. Mayer doreste sa demonstreze companiei Apple ca Yahoo ar fi o alegere mai buna pentru iOS decat ubicuul Google sau Bing.

In prezent Yahoo si Microsoft sunt intr-un parteneriat pentru motoarele de cautare si publicitate care dureaza de mai bine de 10 ani, iar actuala conducere a Yahoo incearca sa iasa din el, pentru a putea duce propriul motor de cautare la un nou nivel. Vorbind despre iOS, Yahoo este furnizorul informatiilor pentru mai multe dintre aplicatiile preinstalate si caracteristicile sistemului de operare, iar aici includem aplicatiile Bursa, Vremea si Ceas, datele meteo si bursiere din Centrul de notificari, precum si datele pentru sport, vreme si bursa oferite de Siri. Din pacate pentru Yahoo, in iOS 7 Apple a optat sa afiseze rezultatele cautarilor pe web facute de Siri prin motorul Bing al Microsoft. Vorbind despre aplicatia Safari, motorul de cautare implicit (folosit in cautarile din bara de adresa si cautare unitara) este Google, dar utilizatorii au optiunea de a opta pentru Yahoo sau Bing (citeste mai multe despre cum poti schimba motorul de cautare implicit al iOS).

- Reclamă -