iOS 8 urmeaza sa permita identificarea melodiilor

0
681

Identificarea melodiilor este o optiune pe care multi dintre utilizatori si-o doresc pe propriile dispozitive, astfel ca isi instaleaza diferite aplicatii de la terti care sa le afiseze intr-un timp cat mai scurt melodia ascultata la radio, TV, intr-un magazin, etc. Pentru ca muzica este in ADN-ul Apple, compania din Cupertino lucreaza in prezent la o caracteristica de identificare a melodiilor pe care doreste sa o introduca in iOS 8, scrie Bloomberg. Firma americana isi doreste sa incheie un parteneriat cu celebra firma Shazam Entertainment, care a dezvoltat popularul serviciu de identificare a melodiilor pe care il folosesc cateva zeci de milioane de oameni din intreaga lume. In urma incheierii acestui parteneriat, Shazam ar trebui sa vina cu propriile tehnologii si cu experienta propriilor angajati pentru a oferi o modalitate de a integra in iOS un sistem care sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a descoperi ce melodie asculta intr-un anumit moment la radio sau dintr-o alta sursa, cum ar fi internetul sau televizorul.

ShazamDesi in App Store exista numeroase alternative la Shazam, aceasta aplicatie are avantajul unui sistem extrem de rapid de identificare a melodiilor si a unor caracteristici unice, motiv pentru care cei de la Apple ar fi contractat echipa dezvoltatoare. Daca in prezent Shazam este o aplicatie de sine statatoare pe care utilizatorii trebuie sa o descarce pentru a beneficia de functionalitatile ei, Apple isi doreste sa integreze sistemul de identificare a melodiilor direct in sistemul de operare pentru a oferi consumatorilor posibilitatea de a descoperi mai rapid melodiile ascultate si pentru a evita incarcarea memoriei dispozitivelor. Mai mult, Siri va sti de noua functionalitate si va putea afisa melodia identificata atunci cand este intrebata ce melodie asculta utilizatorul.

Pentru identificarea melodiilor ascultate de utilizator, Shazam utilizeaza microfonul dispozitivelor iPhone sau iPad pentru a asculta cateva ritmuri din melodie, pe care le potriveste ulterior cu pistele din interiorul bazei de date si, atunci cand a gasit in baza de date melodia care se potriveste va afisa utilizatorului nu doar numele, artistul si albumul din care face parte, ci si informatii cum ar fi versurile (evidentiate pe masura ce ruleaza melodia), recomandari si linkuri pentru descarcare din iTunes Store. Shazam poate, de asemenea, sa recunoasca emisiuni TV si nu numai, fiind posibil ca si in viitorul sistem introdus de Apple in iOS sa existe aceasta functionalitate, mai ales ca in iTunes Store exista o buna parte dintre emisiunile TV care ruleaza in Statele Unite si nu numai.

Asadar, este posibil ca in iOS 8 sa vedem o noua functionalitate importanta in aplicatia Muzica, de care utilizatorii vor fi cu siguranta incantati. Este posibil ca dorinta de a introduce aceasta caracteristica direct in iOS si de a omori o serie de aplicatii sa vina ca urmare a problemelor legate de vanzarile slabe inregistrate de iTunes Store in ultimul timp. Billboard ne-a informat in repetate randuri ca Apple doreste sa faca schimbari importante in magazin, sa ofere chiar o versiune pentru Android a iTunes si noi functii in iTunes Radio.

- Reclamă -