Aflata in plin proces cu Apple, apararea Samsung a ales sa prezinte lumii intregi e-mailuri secrete, a caror mod de obtinere este secret – si ilegal – trimise de oficialii companiei din Cupertino. Intr-unul dintre e-mailurile prezentate in cursul zilei de ieri il avem pe Steve Jobs care scria angajatilor companiei din Cupertino, cu un an inaintea mortii sale, despre planurile legate de produsele pe care Apple trebuia sa le lanseze in 2011 si chiar 2012, dar si despre un viitor Apple TV.
Potrivit e-mailului trimis de catre Steve Jobs directorilor executivi ai Apple in 2010, “Apple TV 2” trebuia sa includa “abonamente TV”, aplicatii, un browser si o “bagheta magica” pentru controlarea dispozitivului. Desigur, fostul director executiv al companiei din Cupertino nu a detaliat niciuna dintre aceste caracteristici, dar simpla descriere a lor ne arata planurile companiei legate de un dispozitiv care iata ca nu a fost lansat din 2010 si pana acum. Steve Jobs mai propune si adaugarea unor canale pe Apple TV, care au ajuns pe dispozitiv abia in cursul anului trecut si confirma ca Apple isi doreste sa revolutioneze camera de zi.
[quote_box_center]8. Apple TV 2 – David Moody, Jeff Robbin
– Strategy: stay in the living room game and make a great “must have” accessory for iOS devices
– sales so far, projections for this holiday season
– add content:
– NBC, CBS, Viacom, HBO, …
– TV subscription?
– where do we go from here?
– apps, browser, magic wand?[/quote_box_center]
E-mailul cofondatorului Apple nu se opreste aici, acoperind si alte subiecte interesante pentru cei mai importanti 100 de membri ai Apple. Astfel, aflam ca in 2010 urma sa aiba loc o intalnire importanta cu angajatii de top ai Apple in care sa se discute strategia urmatorului an, Steve Jobs prezentand si cateva dintre subiectele discutiei. Asa aflam planurile pentru lansarea unui iPhone 4 “plus” care urma sa fie numit eventual iPhone 4s, dar si despre un model de iPhone mai ieftin creat dupa iPod touch, care urma sa inlocuiasca vechiul iPhone 3Gs. Jobs mai facea trimitere si la iPhone 5, mentionand atat procesul de creare a dispozitivului, cat si faptul ca va trebui sa aiba antene LTE.
Jobs a mai mentionat in e-mail planurile viitorului iOS, care trebuia sa ajunga din urma Android (notificari, legaturi, vorbit, si altele), dar si sa depaseasca sistemul de operare al Google prin lansarea Siri. Desigur, toate aceste obiective au fost indeplinite in 2011, cand a fost lansat iOS 5 si iPhone 4s.
Un alt subiect prezentat in e-mail este legat de raposatul serviciu MobileMe (care inca functiona in 2010), pentru care Steve Jobs a dedicat o buna parte din e-mail. Jobs recunostea ca Google este “cu mult in fata Apple la servicile de tip cloud” si ca atat gigantul din Mountain View, cat si Microsoft au tehnologii mai bune decat Apple, pe care nu au reusit sa le “inteleaga” inca. Steve Jobs propunea imbunatatirea MobileMe pana in punctul in care acesta avea sa uneasca laolalta toate produsele Apple si sa faca ecosistemul mai “unit”, astfel incat parasirea lui de catre consumatori sa fie mai dificila.
Ca parte a “razboiului sfant” impotriva Google, in care Apple isi dorea sa distruga complet compania din Mountain View care a furat-o, Steve Jobs propunea dezvoltarea iTunes si a App Store, capitole la care Apple era cu mult deasupra Google, dorind sa aduga trupa The Beatles in iTunes, precum si serviciul iTunes pe Cloud.
Observam ca Steve Jobs aproape toate propunerile lui Steve Jobs au fost indeplinite in anul 2011, iar Apple a reusit sa progreseze mult in anul mortii fostului director executiv al companiei. Cu toate acestea, remarcam ca iPhone 5c, dispozitivul pentru care actuala conducere a Apple a fost mult criticata de consumatori, a fost o dorinta a lui Steve Jobs de a atraga mai multi clienti pentru iPhone. De asemenea, Apple TV are un viitor interesant, deoarece produsul descris de Jobs in urma cu 4 ani nu este disponibil pe piata, inca, desi Apple lucreaza din greu la el. Bagheta magica, cel mai interesant aspect al e-mailului, ne arata inca o data ca Apple gandeste un mod diferit de a controla Apple TV, posibil prin miscari ale mainii sau printr-o telecomanda asemanatoare Wiimote a celor de la Nintendo, firma americana detinand un brevet pentru o tehnologie similara.