Hyundai anunta lansarea primului autoturism propriu care va avea CarPlay

0
372

Sonata #itutorial.ro

Luna trecuta in cadrul Salonului Auto de la Geneva, Mercedes-Benz, Volvo si Ferrari au prezentat lumii intregi primele autoturisme care au integrat sistemul CarPlay. In acelasi timp, compania Apple, creatoarea acestei tehnologii, a anuntat ca multi alti producatori au acceptat sa lanseze autoturisme care sa suporte afisarea iOS pe consola centrala. Printre acest producatori se numarau si sud coreenii de la Hyundai, care au anuntat in cursul acestei zile ca vor introduce tehnologia CarPlay pe linia de autoturisme Sonata de anul viitor.

sonata-hyundai-carplay

Linia 2015 a Hyundai Sonata va fi disponibila la dealerii Hyundai incepand cu vara acestui an, producatorul evitand sa faca vreo specificare in legatura cu alte caracteristici ale masinii sau cu pretul. Chiar daca populara linie Sonata va fi prima care va avea optiunea echiparii cu sistemul CarPlay, Hyundai urmeaza sa introduca tehnologia si pe alte modele, pentru a o oferi unei game mai variate de consumatori. Din pacate, coreenii nu au facut nicio mentiune in legatura cu o posibila introducere a CarPlay pe modelele lansate in trecut.

CarPlay permite unui dispozitiv iPhone sa preia controlul sistemului informational dintr-un autoturism, oferind acces controlat prin voce, atingeri sau butoane la mesaje, harti, apeluri, muzica si nu numai. Pioneer si Alpine sunt primii producatori de sisteme electronice pentru masini care au anuntat saptamana aceasta ca vor introduce CarPlay pe cateva produse lansate anul acesta.

- Reclamă -