Cum sa iti schimbi ID-ul Apple – Tutorial

Descopera cum poti schimba actualul ID Apple fara a crea unul nou

6
24329

Se poate ca ID-ul Apple pe care l-ai creat in urma cu cateva luni sau chiar cativa ani sa foloseasca o adresa de e-mail la care ai renuntat si de care nu ai mai dori sa auzi (posibil, adresele de e-mail din copilarie care contineau diferite combinatii fata de care astazi te-ai putea simti usor stanjenit si care, cu siguranta, nu pot fi utilizate la serviciu). In acest caz, s-ar putea sa iti doresti sa iti creezi un alt ID Apple pentru a accesa serviciile Apple. Ei bine, aici intervine o problema; cumparaturile. Creand un ID Apple nou, nu vei putea transfera toate aplicatiile, cartile, muzica, abonamentele si altele pe noul cont, astfel ca vei pierde sume importante de bani in cazul in care vei dori sa le instalezi din nou pe dispozitivele tale.

O solutie mai buna este schimbarea ID-ului Apple. Aceasta schimbare presupune modificarea doar a adresei de e-mail corespunzatoare ID-ului cu o alta adresa pe care o vei folosi in continuare pentru a te conecta in contul Apple. Chiar daca vechiul ID Apple, deci vechea adresa de e-mail, nu va iesi complet din viata ta, ea fiind pastrata obligatoriu ca si adresa de e-mail alternativa, tu nu vei mai fi obligat sa o folosesti pentru a accesa produsele si serviciile Apple.

Cum sa iti schimbi ID-ul Apple

Inainte de a schimba ID-ul:

 • Deconecteaza-te de pe toate serviciile si caracteristicile Apple pe care le utilizezi impreuna cu actualul ID Apple. Aici includem deconectarea din magazinele App Store, iTunes Store si iBook Store, de pe serviciile iCloud, iMessage, FaceTime si nu numai. Deconectarea trebuie facuta pe toate dispozitivele pe care te-ai conectat folosind ID-ul Apple pe care il modifici.
 • Asigura-te ca adresa de e-mail pe care doresti sa o folosesti pentru ID-ul Apple intruneste urmatoarele conditii:
  • Nu este asociata unui alt ID Apple
  • Nu este adresa de e-mail „de salvare” a contului
  • Nu este o adresa de e-mail iCloud, care este deja un ID Apple. Adresele de e-mail iCloud se termina in @icloud.com, @mac.com si @me.com.
  • Adresa de e-mail pe care ai ales-o este una pe care o folosesti in mod regulat, astfel incat nu o vei uita si o vei putea accesa pentru a primi diferite date legate de ID-ul Apple.

Pentru a schimba ID-ul Apple:

 1. Acceseaza My Apple ID (appleid.apple.com).
 2. Fa clic pe Manage your Apple ID si conecteaza-te in contul Apple folosind ID-ul si parola actuale.ID Apple
 3. Daca ai activata verificarea in doi pasi (caracteristica nu este disponibila si pentru ID-urile Apple din Romania), atunci ti se va cere sa trimiti un cod de verificare catre dispozitivul de incredere asociat ID-ului Apple. Introdu mesajul primit pe dispozitiv in campul special, apoi treci la pasul urmator.
 4. In meniul Name, ID and Email Adresses, sectiunea Apple ID and Primary Email Adress, fa clic pe Edit;Apple ID
 5. Introdu adresa de e-mail pe care doresti sa o folosesti, iar apoi fa clic pe Save Changes. Apple iti va trimite un e-mail de verificare catre adresa de e-mail introdusa.Apple ID email
 6. Deschide e-mailul primit de la Apple si fac clic pe Verify Now.
 7. Se va deschide din nou pagina My Apple ID. Aici conecteaza-te in cont folosind noua adresa de e-mail utilizata ca si Apple ID, si parola corespunzatoare acesteia (aceeasi parola ca si cea folosita impreuna cu ID-ul Apple vechi).
 8. Daca ai activata verificarea in doi pasi, ti se va cere, din nou, sa trimiti un cod de verificare catre dispozitivul de incredere asociat Apple ID-ului tau.

Dupa ce vei vedea mesajul care iti indica finalizarea procesului de verificare a noii adrese de e-mail, te poti conecta din nou in contul Apple pe toate magazinele si serviciile companiei folosind noul ID Apple si parola corespunzatoare acestuia.

Din pacate, in cazul in care ai activat e-mailul in iCloud folosind ID-ul Apple vechi, acesta va ramane neschimbat si nu va exista o modalitate de schimbare a lui.

Afla mai multe despre:

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -