Microsoft Office pentru iPad va fi lansat pana la sfarsitul acestei luni

0
288

Microsoft_Office 2013_logo

Microsoft Office este poate cea mai cunoscuta suita cu aplicatii pentru productivitate, compania din Redmond oferind-o pe majoritatea sistemelor de operare disponibile. Chiar daca in App Store exista de ceva timp suita Microsoft Office pentru iPhone, versiunea pentru iPad nu exista, speculandu-se mult timp ca amanarea lansarii acestei versiuni s-a datorat strict promovarii tabletelor care ruleaza Winodws si au la dispozitie, printre cele cateva aplicatii, si pe cele din suita Microsoft Office. In urma cu cateva saptamani va spuneam ca intreaga suita Office urmeaza sa fie portata pe iPad in viitorul apropriat, iar acum aflam data exacta in care noua suita va fi prezentata, ea urmand a fi publicata in App Store pana la sfarsitul acestei luni sau cel tarziu inceputul lunii viitoare.

Conform unor ponturi venite atat de la The Verge, cat si de la ZDNet, Microsoft a programat o conferinta de presa pe data de 27 martie in cadrul caruia doreste sa discute si despre noua aplicatie Office pentru iPad. Compania Microsoft a schimbat de curand presedintele consiliului de administratie, Satya Nadella dorind sa se faca remarcat cu lansarea unei aplicatii pe care posesorii de tablete iPad, mai ales cei din mediul intreprinderilor, o asteapta de mult timp. Evenimentul de pe 27 martie ar urma sa fie primul in cadrul caruia Satya Nadella participa in calitate de CEO al Microsoft, iar pe langa noua aplicatie pentru tabletele Apple, compania din Redmond urmeaza sa discute despre serviciile de stocare in cloud ce permit extinderea serviciilor pentru mobil ale companiei.

Office pentru iPad

Aplicatia Office pentru iPad va include suport pentru majoritatea instrumentelor de creare si editare a documentelor de care dispun aplicatiile Office pentru desktop. Din pacate, este foarte probabil ca suita Office pentru iPad sa fie accesibila numai pentru utilizatorii care platesc abonamente 365, la fel ca si aplicatia pentru iPhone. Si pentru ca tot a venit vorba despre aceasta aplicatie, este foarte probabilc a versiunea pentru iPad a programelor Office sa fie asemanatoare cu cea pentru iPad, atat in ceea ce priveste functiile, cat si interfata utilizator.

Se zvoneste ca in curand compania Microsoft va publica mult-asteptata actualizare a suitei Office pentru Mac, ce urmeaza sa ofere posesorilor acestor computere o sumedenie de instrumente noi si utile. In cursul zilei de ieri va spuneam ca in App Store a fost publicata versoiunea pentru Mac a OneNote, aceasta aplicatie urmand a fi integrata in suita Office pentru iPad. Avand in vedere intarzierea cu care vine lansarea Office pentru iPad imi este greu sa cred ca inca mai sunt multi utilizatori care o vor primi cu bratele deschise, mai ales ca este bazata pe un abonament, in App Store existand multiple alternative viabile, incepand cu aplicatiile din suita iWork.

- Reclamă -