Microsoft lanseaza aplicatia OneNote pentru Mac OS X (Video)

0
309

OneNote Microsoft

Spre deosebire de Apple, Microsoft a portat mereu majoritatea aplicatiilor pentru Windows si pe OS X pentru a oferi posesorilor de Mac-uri posibilitatea de a utiliza cele mai populare aplicatii de productivitate pe propriile computere fara a fi necesar sa instaleze Windows OS. Pastrandu-si dorinta de a-si mentine serviciile populare, compania din Redmond a publicat in cursul noptii trecute in App Store noua aplicatie OneNote, facand, odata cu aceasta lansare, cateva schimbari importante in serviciul pentru desktop si mobil. Cea mai importanta modificare a strategiei, care va atrage si mai multi utilizatori catre aplicatia pentru luat notite, este disponibilitatea gratuita pe toate platformele pentru utilizatorii care o folosesc in scopuri personale. Mai mult decat atat, noua aplicatie pentru Mac va oferi utilizatorilor 7 GB spatiu de stocare pe OneDrive, care poate fi extins la plata abonamentului Office 365, care ofera acces, printre altele, si la intreaga suita Microsoft Office.

La fel ca si celelalte aplicatii de productivitate portate de Microsoft pe Mac, versiunea pentru computerele Apple a OneNote este similara celei destinate PC-urilor, avand cateva modificari de design care o integreaza in sistemul de operare al Apple. Modul de functionare al aplicatiei este acelasi, pastrand aceleasi caiete in care sunt organizate notitele si aceleasi instrumente care ofera libertate aproape totala pentru luat notite. Partea cea mai buna este ca aplicatia va sincroniza continutul intre versiunile de pe platformele pe care este disponibila, oferind utilizatorilor acces in permanenta la notitele actualizate indiferent de dispozitivul pe care il folosesc.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kESYSK8NGHU]

Printre instrumentele noi pe care le ofera OneNote se numara Office Lens, care va permite utilizatorilor sa faca o poza unui document si sa il importe imediat in modului QuickNotes, ce va recunoaste de indata textul. OneNote a primit si propriul serviciu de e-mail ce va permite utilizatorilor sa isi creeze noi notite rapide folosind un cont de e-maiul unic @onenote.com. Odata cu aplicatia pentru Mac, cei de la Microsoft au lansat si un plugin special OneNote pentru browserele web, printre care includem Safari, Chrome si Firefox, ce permite utilizatorilor sa salveze pagini web. Compania din Redmond ma intentioneaza sa ofere dezvoltatorilor API-uri speciale prin care sa poata integra OneNote in propriile creatii.

Aplicatia OneNote este disponibila in Mac App Store si poate fi instalata pe Mac-urile care ruleaza OS X 10.9 sau o versiune mai recenta. Dimensiunea aplicatiei este de 235 MB. Merita mentionat ca aplicatia OneNote este disponibila de cativa ani si pe platforma iOS (link direct), ea devenind acum gratuita, odata cu lansarea noii versiuni pentru OS X.

- Reclamă -