La numai 24 de ore dupa lansare, rata de adoptie a iOS 7.1 ajunge la 6%

0
367

Inca de la lansarea primei versiuni beta a iOS 7.1 si descoperirea primelor schimbari facute de catre Apple, foarte multi utilizatori si-au dorit sa instaleze aceasta actualizare. Dupa ce au aflat ca include functionalitati precum CarPlay, schimbari mici ale unor elemente de design si aduce imbunatatiri semnificative performantelor, utilizatorii au facut intr-un numar foarte mare actualizarea la iOS 7.1, iar acest lucru reiese din cele mai noi cifre distribuite de Chitika, o cunoscuta agentie de publicitate. Masurand versiunea sistemului de operare a dispozitivelor cu iOS care au accesat pagini cu reclame pe o durata de 48 de ore, incepand cu 9 martie si incheind pe 11 martie, Chikita a descoperit ca 5,9% din totalul dispozitivelor cu iOS din America de Nord ruleaza deja iOS 7.1. Partea cea mai interesanta este ca din masuratoarea care a durat doua zile, iOS 7.1 a fost disponibil numai in ultima zi, ceea ce inseamna ca rata de adoptie a iOS 7.1 este comparabila cu cea a iOS 7.0.6 care venea sa rezolve o importanta problema de securitate si fusese instalat pe 13,3% din dispozitivele iOS la 48 de ore dupa lansare.xios_7-1_adoption-pagespeed-ic-zq56hs23rs

Agentia de publicitate sustine ca a colectat datele de pe zeci de milioane de dispozitive din Statele Unite si Canada, iar aceste cifre ar trebui sa fie buni indicatori pentru rata de adoptie la nivel global a iOS 7.1. Desigur, cifrele de acum nu se compara cu cele inregistrate in primele ore de la lansarea iOS 7, dar acest lucru era de asteptat avand in vedere ca nu vorbim despre o versiune majora a iOS. Daca vi se pare mica rata de adoptie a iOS 7.1, atunci ar trebui sa stiti ca ultima versiune a Android, sistemul de operare pentru mobil care are cea mai mare rata de utilizare, KitKat avea o rata de adoptie (la nivel global) de 2,5% la 4 luni de disponibilitate pe piata.

screen-shot-2014-03-11-at-5-22-04-pmConform cifrelor Apple actualizate la 9 martie 2014, iOS 7 este instalat in prezent pe 83% dintre dispozitivele cu iOS, cifrele crescand de la o saptamana la alta in defavoarea iOS 6, care a ajuns sa aiba o rata de adoptie de 14%. Lansarea iOS 7.1 ar putea creste numarul dispozitivelor care fac actualizarea la iOS 7, intrucat aduce imbunatatiri semnificative performantelor tuturor dispozitivelor. Este probabil ca in curand compania Apple sa anunte oficial rata de adoptie a iOS 7.1.

- Reclamă -