Apple va face o modificare importanta in cazul politicii in-app purchase-urilor

0
318

iOS-Developers-Rock-the-Register-on-In-App-PurchasesLa jumatatea lunii ianuarie va anuntam ca Tim Cook a trimis o scrisoare prin care isi anunta nemultumit angajatii ca Apple a fost nevoita sa incheie un acord cu Comisia Federala de Comert din Statele Unite pentru problema pe care o reprezinta in-app purchase-urile pentru o parte dintre utilizatori (de fapt, pentru cei neatenti). Ca parte a acelei intelegeri, compania din Cupertino este obligata ca pana in ultima zi a lunii martie sa gaseasca o solutionare a problemei si sa indeplineasca toate conditiile impuse de aceasta comisie. Conform unei informatii distribuite de ZDNet, angajatii companiei din Cupertino lucreaza din greu sa faca modificarile solicitate pentru App Store, acestea putand fi prezente in noul iOS 7.1 sau chiar intr-o actualizare ulterioara a iOS.

Asa cum va anuntam inca din luna ianuarie, Apple va trebui sa modifice practicile de taxare astfel incat sa fie necesara obtinerea consimtamantului expres al utilizatorilor inainte ca acestia sa poata achizitiona un pachet platit disponibil in interiorul anumitor aplicatii terte. Practic, toti utilizatorii vor trebui sa fie anuntati in legatura nu doar cu sistemul de retinere a parolei pentru o durata de 15 minute, ci si in legatura cu in-app purchase-urile, comisia americana solicitand mai degraba exprimarea consimtamantului de fiecare data cand este efectuata vreo achizitie platita din App Store. Astfel, s-ar putea ca pe viitor sa fie solicitata introducerea parolei de fiecare data cand este achizitionata o aplicatie sau un pachet platit.

Daca in cazul App Store modificarile pot fi implementate online, Apple ar trebui sa faca o serie de modificari si in iOS pentru a se asigura ca intruneste toate conditiile care i-au fost impuse. Problema legata de in-app purchase-uri a aparut dupa ce mai multi parinti au facut reclamatii unor diferite astfel de institutii in legatura cu sistemul care permite prea usor achizitionarea de continut platit. Acestia sunt revoltati dupa ce copii lor au efectuat cumparaturi, in unele cazuri, de cateva mii de dolari., dar vina, este asa cum am mai spus, in cea mai mare parte, a parintilor care fie le comunica parolele copiilor, fie nu iau toate masurile de prevenire ale unor astfel de situatii.

Sursa acestei informatii subliniaza faptul ca iOS 7.1 va include modificarile legate de sistemul de in-app purchase-uri, versiunile beta lansate pana acum neavand implementate schimbari in acest sens. Cu toate acestea, una dintre cauzele pentru care lansarea iOS 7.1 este amanata in continuu ar putea fi schimbarile solicitate de comisia americana. Conform unei informatii aparute recent, iOS 7.1 va fi lansat cat de curand, dar inaintea iTunes Festival SXSW, care va incepe pe 11 martie.

- Reclamă -