Sony urmeaza sa furnizeze senzorii pentru camera frontala a viitoarelor iPhone-uri

0
309

Facetime iPhone iPad

Compania japoneza Sony urmeaza sa furnizeze Apple senzori de imagine atat pentru camera principala (iSight), cat si pentru camera frontala a viitoarelor iPhone-uri, conform unei stiri publicate de site-ul japonez de business Nikkei. Compania Apple si compania Sony ar purta in negocieri in sensul dublarii cantitatii de senzori furnizati de japonezi companiei americane incepand cu anul 2015. Un bun indiciu in sensul incheierii unei noi intelegeri intre compania americana si cea japoneza ar fi o investitie recenta facuta de Sony intr-o fabrica ce ar putea creste productia lunara de senzori cu pana la 25%.

Apple si Sony colaboreaza de cativa ani, iPhone 4s fiind primul dispozitiv a carui senzori pentru camera foto principala sunt furnizati de Sony. Camera frontala a tuturor iPhone-urilor lansate in ultimii ani foloseste senzori produsi de OmniVision, care nu se ridica la calitatea senzorilor CMOS ai Sony. Compania Apple a lucrat mereu sa imbunatateasca ambele camere foto de pe iPhone, iar cel mai nou model de iPhone (iPhone 5s) are o camera foto principala cu senzori de o dimensiune mai mare, care sunt capabili sa inregistreze poze mai bune. In prezent, camera frontala de pe iPhone are numai 1,2 megapixeli, o diferenta semnificativa fata de cei 8 megapixeli ai camerei princiapale.

Sony este un producator de camere foto care este binecunoscut pentru tehnologiile ce permit implementarea unor senzori mari, care absorb multa lumina, in camere de dimensiuni reduse. In ultimul timp compania din Cupertino s-a concentrat pe marirea diafragmei camerelor foto ale iPhone si nu pe cresterea numarului de megapixeli, ceea ce inseamna ca dispoztitivele pot capta mai multa lumina si, implicit, inregistra poze mai bune.

Din moment ce Sony urmeaza sa dubleze productia de senzori pana in anul 2015, este putin probabil ca noul iPhone 6 sa aiba o camera frontala care utilizeaza tehnologiile Sony. Informatiile aparute pana acum in legatura cu camera iSight a viitorului iPhone 6 sunt contradictorii, anumiti analisti sustinand ca Apple va pastra rezolutia de 8 megapixeli a camerei si va imbunatati usor camera, in timp ce altii sustin ca viitorul dispozitiv va avea o camera de minim 10 megapixeli si noi tehnologii care permit inregistrarea unor poze mult mai clare.

 

Sursa: Nikkei

- Reclamă -