iPhone 6 va avea un ecran fara rama si sticla de safir, si va include acelasi cititor de amprenta ca si iPhone 5s

0
876

In cursul zilei de astazi au aparut trei demitizari ale viitoarelor caracteristici ale iPhone 6 (toate la fel de putin probabile sa aiba o valoare de adevar).

Concept iPhone 6
Concept iPhone 6

 

Pentru inceput, vom discuta despre un zvon distribuit de MyDrivers, care sustine ca are detalii corecte despre viitorul iPhone. Conform unor surse dintr-o fabrica din Taiwan, publicatia ne spune ca Apple nu va avea un ecran fabricat din sticla de safir. Toate zvonurile aparute pana acum in acest sens ne indicau trecerea de la Gorilla Glass la noi ecrane mai rezistente fabricate din safir, iar MyDrivers vine curajos sa le contrazica sustinand ca principalele probleme care ar face-o pe Apple sa includa un astfel de tip de ecran abia in succesorul iPhone 6 ar fi costurile ridicate de productie si cantitatea limitata de panouri care poot fi fabricate in timp util. In schimb, publicatia asiatica sustine ca panourile frontale din safir produse in noua fabrica Apple din Arizona ar fi pentru iWatch, viitorul ceas inteligent al companiei. Principala problema a zvonului – in afara de trecutul site-ului care l-a distribuit – este dovada aparuta zilele trecute conform careia partenerul Apple din Arizona, GT Advanced, a achizitionat materie prima suficienta pentru a produce intre 100-200 de milioane de panouri frontale de 5 inch. Daca din aceasta dimensiune mai taiem ceva mai bine de jumatate, inseamna ca Apple ar putea produce aproape jumatate de miliard de ecrane cu o diagonala de aproximativ 2 inch (dimensiunea maxima a ecranului unui ceas), un lucru absurd avand in vedere faptul ca nu va vinde mai mult de 100 de milioane de ceasuri inteligente in primul an.

Al doilea zvon pe ordinea de zi este unul care apartine unui site coreean, care, de asemenea, nu are un trecut in privinta informatiilor despre produse Apple nelansate. Intr-un articol legat mai degraba de viitoarea generatie a Samsung Galaxy, KoreaHerald s-a gandit sa ofere pe scurt o informatie legata de ecranul viitorului iPhone. Astfel aflam ca iPhone 6 ar urma sa aiba un ecran fara rama (din margine pana in margine), la fel ca si viitoarea nava amiral a Samsung. Mai mult decat atat, in interiorul ecranului iPhone 6, compania Apple urmeaza sa integreze cititorul de amprente. Desigur, informatia nu prea poate fi sustinuta de nimic intrucat iPhone 5s are cititorul de amprente Touch ID integrat in butonul principal, iar mutarea lui intr-un nou loc este lipsita de sens. Totodata, informatiile cu privire la lansarea unui iPhone cu ecran fara rama au aparut pe internet de cativa ani si este putin probabil sa se concretizeze cat de curand. Nimeni nu poate nega faptul ca Apple testeaza zeci sau poate chiar sute de prototipuri in interiorul campusului din Cupertino si ca unele sunt vazute de persoane care dau informatia mai departe, dar pana cand un prototip va ajunge produs finit mai sunt multe procese de testare si modificari de facut.

Trecand la ultimul zvon, acesta este distribuit de DigiTimes, o publicatie cu multe informatii publicate despre viitoare produse ale Apple, dintre care putine au fost confirmate. Publicatia sustine ca furnizorul Apple TSMC a inceput deja productia cititorilor de amprenta pentru iPhone 6. Daca aceasta publicatie ne spunea in trecut ca TSMC va face trecerea de la procesul de 8 inch la unul de 12 inch pentru a eficientiza productia cititorilor de amprenta, acum isi contrazic propria informatie pe motiv ca Apple s-ar fi ingrijorat intre timp de rata de randament a procesului de 12 inch.

Din toate cele trei informatii nu cred ca poate fi vreuna mai corecta ca si alta. La fel de putin probabil este ca iPhone 6 sa nu aiba ecran de safir, cum este de probabil ca ecranul dispozitivului sa fie fara rama si sa aiba un cititor de amprente integrat. In ceea ce priveste informatia celor de la DigiTimes si auto-contrazicerea lor, nu cred ca ar trebui sa o luam foarte in serios intrucat, cu sau fara un proces de fabricatie mai eficient, cititorul de amprente ar putea fi imbunatatit de Apple in continuare, deci informatia nu poate reprezenta un interes prea mare.

 

Sursa: DigiTimes, KoreaHerald, GforGames
- Reclamă -