Cum sa dezactivati utilizarea datelor celulare pentru transferarea documentelor si datelor in iCloud pe iPhone si iPad – Tutorial

4
1056

iCloud este un instrument extrem de util si lesnicios pentru utilizatori, sincronizand toate datele intre dispozitive fara a fi nevoie de cabluri sau de zeci de atingeri ale ecranului si folosirea unor aplicatii terte care nu fac mereu tot ceea ce ne-am dori. Apple ofera utilizatorilor, prin intremediul iCloud, posibilitatea de sincroniza inclusiv documentele si datele unor aplicatii terte, un lucru foarte bun pentru fiecare utilizator care are doua sau mai multe dispozitive cu iOS sau OS X.

Oricat de utila ar fi aceasta functionalitate a iCloud, ea poate fi extrem de pacatoasa in anumite situatii. Apple a decis sa activeze implicit transferul documentelor si datelor din si catre iCloud prin conexiunile celulare, pentru situatiile in care dispozitivele nu sunt conectate la internet. Cum in Romania operatorii de telefonie mobila nu sunt prea darnici in ceea ce priveste oferirea de unitati pentru internet la preturi decente, exista mereu riscul sa consumati o parte din unitati fara a sti vreun moment, pentru o serie de aplicatii ale caror date ori documente nu le considerati atat de importante incat sa trebuiasca sa fie mereu la zi.

Chiar daca utilizarea datelor celulare pentru transferul documentelor si a datelor in situatiile in care dispozitivele nu sunt conectate la o retea Wi-Fi este activata in mod implicit, Apple s-a gandit sa ne ofere posibilitatea de a o dezactiva oricand. Chiar daca butonul de dezactivare a functionalitatii, de care nu cred ca sunt prea multi utilizatori incantati, nu este amplasat intr-un loc atat de evident, el se afla in interiorul aplicatiei Configurari, iar pentru a-l gasi va trebui sa urmati pasii de mai jos;

  1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al dispozitivului cu iOS 7;Home screen ios 7 iPhone ecran principal
  2. Derulati in jos pana la butonul iCloud si atingeti-l;iCloud configurari jos aplicatii native
  3. In pagina deschisa, derulati in jos si atingeti butonul Documente si date;iCloud configurari
  4. Se va deschide pagina in care puteti administra aplicatiile care sa fie sincronizate cu iCloud (citeste mai multe despre cum poti elibera stocare in iCloud dezactivand sincronizarea unor aplicatii terte). Derulati pana in partea de jos a paginii si comutati butonul din dreptul Utilizare date celulare pe O (gri).Documente si date jos icloud

Dezactivand aceasta functionalitate nu inseamna ca nu vor mai fi transferate datele din si catre aplicatiile terte pentru care ati ales sincronizarea iCloud. Din contra, datele vor fi transferate in continuare, dar numai atunci cand sunteti conectat la Wi-Fi. Practic, in cazul in care aveti un abonament sau o cartela cu putine unitati de internet, ar trebui sa sesizat un consum mai mic de date celulare.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

- Reclamă -