Apple nu va achizitiona inca Tesla, dar ar putea colabora intr-un proiect important cu producatorul de masini

0
180

La inceputul acestei saptamani aflam o informatie interesanta de la o publicatie americana conform careia Apple ar fi interesata sa achizitioneze producatorul de autoturisme Tesla. Inca de atunci va spuneam ca, in pofida intalnirii dintre directorul de achizitii al Apple, Adrian Perica, si Directorul Executiv al Tesla, Elon Musk, este putin probabil ca Apple sa faca aceasta achizitie, iar informatia este confirmata astazi chiar de catre directorul producatorului american de autoturisme electrice. Intr-un interviu acordat televiziunii Bloomberg, Elon Musk a confirmat informatiile privind intalnirea dintre el si oficiali ai companiei Apple, sugerand ca Tesla nu va fi vanduta prea curand, iar Apple este cu atat mai putin interesata de achizitionarea companiei pe care o detine.

Cu toate ca achizitionarea Tesla de catre Apple este o informatie „foarte neverosimila”, compania din Cupertino ar fi putut discuta cu producatorul de masini planurile privind integrarea iOS in autoturismele sale. Musk nu a oferit prea multe detalii privind discutiile cu Apple, un lucru logic avand in vedere confidentialitatea specifica oficialilor si a companiei din Cupertino.

tesla-giga-factory-battery

Un alt subiect posibil al discutiei dintre Apple si Tesla ar putea fi o colaborare privind intr-un proiect numit „Gigafactory” initiat de producatorul de masini. Elon Musk a anuntat luna trecuta planurile deschiderii unei fabrici de baterii lithium-ion, care va fi construita in parteneriat cu alte cateva companii. Tesla urmeaza sa ofere mai multe informatii despre noua fabrica de producere a bateriilor electrice la sfarsitul acestei luni, moment in care va anunta si partenerii. Dat fiind faptul ca Apple utilizeaza baterii lithium-ion pentru majoritatea produselor sale, implicarea in proiect este un lucru posibil si de bun augur.

Asadar, Apple nu va achizitiona prea curand un producator de masini, cel putin nu compania Tesla, dar este interesata sa isi integreze mai bine produsele si serviciile in tot mai multe autoturisme si, de ce nu, sa produca baterii eficiente pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

 

Sursa: Bloomberg TV
- Reclamă -