Apple extinde disponibilitatea verificarii in doi pasi pentru ID Apple in cateva noi tari din Europa si nu numai

0
222

two_step_verification_ verificare in doi pasi

In luna martie a anului trecut compania Apple facea un anunt imbucurator pentru clientii care au ID-uri Apple, introducand sistemul de verificare in doi pasi. Sistemul care solicita un dispozitiv de incredere pentru resetarea parolei a fost initial disponibil in numai cateva tari, compania din Cupertino promitand sa il extinda pentru si mai multi utilizatori, de-a lungul timpului. In luna mai a aceluiasi an, foarte multi utilizatori din multiple tari de pe glob au mentionat pe diferite forumuri ca au acces la aceasta functie de verificare in doi pasi. Din pacate, accesul a fost pentru putin timp, compania din Cupertino restrictionandu-l imediat dupa ce informatia a devenit publica.

Astazi, utilizatori din mai multe tari de pe glob au descoperit ca pot accesa sistemul. Conform Apple, noile tari care pot accesa verificarea in doi pasi sunt Canada, Franta, Germania, Japonia, Italia si Spania, impreuna cu tarile care puteau sa acceseze sistemul inca de anul trecut: Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Irlanda si Noua Zeelanda. Este putin probabil ca si acum Apple sa restrictioneze accesul utilizatorilor la aceasta functie intrucat compania a actualizat documentele de asistenta cu lista operatorilor in care functioneaza trimiterea prin SMS a codurilor de verificare.

Deocamdata ID-urile Apple inregistrate in Romania, impreuna cu cele inregistrate in multe alte tari de pe glob, nu au acces la functia de verificare in doi pasi, iar utilizatorii vor trebui sa astepte pana cand Apple va reusi sa il introduca in toate tarile.

Sistemul de verificare in doi pasi sporeste semnificativ securitatea ID-urilor Apple, deoarece inlatura intrebarile de securitate, care, in unele cazuri, pot fi ghicite, si solicita introducerea codului unic trimis de Apple prin SMS pe un dispozitiv selectat. De asemenea, codul unic, ales aleatoriu, primit in momentul activarii sistemului, poate fi utilizat in cazul in care este uitata parola si nu avem acces la dispozitivul de incredere.

 

Sursa: Apple
- Reclamă -