Accesorile pentru iPhone si iPad se vor ieftini in curand – iata ce masura a luat Apple

0
516

iphone-5-lightning21-575x417

Apple a pornit un razboi impotriva cablurilor de alimentare contrafacute odata cu lansarea cablului Lightning si, ulterior a iOS 7, dupa ce multi utilizatori au suferit rani grave sau au fost omorati prin electrocutare in urma folosirii unor astfel de accesorii. Desi avea posibilitatea sa le opreasca accesul in dispozitive, compania a ales sa introduca un sistem de avertizare a utilizatorilor in momentul in care si-au conectat dispozitivul la un cablu de alimentare care nu este certificat. In ideea de a largi piata cablurilor de alimentare si a altor accesorii certificate care fac parte din programul MFi (Made for iPod/iPhone/iPad), pentru a inabusi piata celor contrafacute, compania Apple a decis recent, conform publicatiei Mac Otakara, sa reduca costurile de licentiere pentru producatori.MFi Logo

Vestea este buna pentru toti utilizatorii, care isi vor putea achizitiona cabluri de alimentare si alte accesorii MFi la preturi mai decente decat in trecut. Made for iPod a fost initiat de Apple in anul 2005 ca si un program de licentiere si control al calitatii care permitea producatorilor de accesorii pentru iPod sa comercializeze produse cu eticheta celebra „Made for iPod”. In acel moment, Apple taxa companiile cu 10% din costul en-gros al accesoriilor. Programul a fost extins ulterior si la iPhone si iPad, iar in anul 2012 a fost adaugat un program de licentiere pentru noul cablu Lightning, care, multumita cipului introdus in conectori, permitea dispozitivelor sa recunoasca atunci cand un cablu este contrafacut (nu are cipul) si sa refuze incarcarea. In cele din urma unii producatori au reusit sa comercializeze cabluri Lightning necertificate, care pot incarca dispozitivele, dar Apple, desi putea sa le blocheze complet, a preferat sa atentioneze utilizatorii care le folosesc.

Anul trecut, compania din Cupertino a extins programul MFi, incluzand licenteierea controlerelor pentru jocuri. Din cauza taxelor mari percepute de Apple pentru a produce un cablu sub sigla MFi, controlerele de jocuri existente acum pe piata si destinate iPhone ori iPad sunt scumpe si nu foarte cautate.

Astfel, daca modificarea taxelor percepute pentru licentiere si certificare s-a efectuat recent, este posibil ca in saptamanile/lunile care urmeaza sa vedem nu doar mai multe accesorii certificate pe piata, ci si preturi la raft mai mici.

 

Sursa: Mac Otakara
- Reclamă -