Apple va lansa in luna aprilie un nou model de Apple TV. Iata cum doreste sa revolutioneze industria televiziunilor

- Publicitate -

OldNewAppleTV4

Apple TV 4 este, cel mai probabil, viitorul produs pe care compania Apple il va prezenta in cadrul unei noi conferinte. In ultimele saptamani au aparut numeroase informatii cu privire la acest nou model de Apple TV, iar astazi publicatiile Bloomberg si The Wall Street Journal vin cu cateva informatii suplimentare.

Pentru inceput aflam de la Bloomberg ca Apple pregateste prezentarea noului model de Apple TV in luna aprilie a acestui an, desi il va pune in vanzare dupa cateva luni. Perioada in care dispozitivul Apple va ajunge in magazine, conform Blooomberg, este cea a Craciunului, iar amanarea ar putea avea loc din cauza intarzierii incheierii unei intelegeri cu furnizorii de cablu. Agentia de stiri ne informeaza ca Apple poarta negocieri cu operatorul Time Warner Cable pentru a putea oferi utilizatorilor abonati acces la emisiuni TV, dar negocierile au tot fost amanate. In cursul noptii trecute a aparut o stire conform careia Comcast va achizitiona pentru suma de 44 de miliarde de dolari operatorul Time Warner, deci ramane inca incert daca discutia dintre Apple si cel din urma operator mai are sens.

Noul Apple TV 4 urmeaza sa aiba o noua interfata utilizator si un nou procesor, dar prezentarea lui inainte cu cateva luni ca el sa fie pus in vanzare mi se pare putin probabila, stiind bine modul in care obisnuieste Apple sa faca prezentarile.

Trecand la zvonul celor de la The Wall Street Journal, aflam ca planurile Apple cu privire la viitorul decodor sau televizor sunt mai putin ambitioase decat in trecut. Conform publicatiei, Apple poarta negocieri de cativa ani cu diferite companii media, precum Disney sau CBS, pentru a oferi un decodor TV pe baza de internet, dar acestia amana incheierea unui acord din cauza cerintelor companiei. Mai exact, Apple ar dori sa ocoleasca operatorii de cablu si sa ofere utilizatorilor iCloud acces in orice moment, la orice emsiune TV neintrerupta de reclame, prin intermediul unei conexiuni la internet. Pentru asta, compania din Cupertino a accepotat inclusiv plata unei sume mai mari de bani catre companiile media, dar raspunsul mult-asteptat tot intarzie.

Tot de la The Wall Street Journal aflam ca Apple dorea in trecut sa ofere utilizatorilor acces la sezoane intregi ale unor show-uri TV, dar in urma refuzurilor televiziunilor s-a limitat la oferirea ultimelor 5 episoade din ultimul sezon. De asemenea, o alta concesie pe care ar fi dispusa Apple sa o faca este cea legata de derularea pe repede inainte a continutului. Compania americana a propus televiziunilor sa dezactiveze aceasta functionalitate dupa ce se implinesc trei zile de la difuzarea unei emisiuni.

Practic, Apple incearca din rasputeri sa revolutioneze industria TV si sa ne faca sa renuntam la cabluri TV si operatorii de cablu, dar mari companii din aceste industrii o impiedica. Viitorul televiziunii este fara doar si poate cea la comanda, in care utilizatorul acceseaza emisiuni atunci cand are timp si nu cand o programeaza televiziunea. Chiar daca Apple TV 4 nu va avea functionalitatea unui decodor TV, este posibil ca in anii ce urmeaza Apple sa lanseze televizorul revolutionar care ne-a fost promis.

 

Sursa: Bloomberg, The Wall Street journal
- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.