Apple va reduce in grosime carcasele viitoarelor iPhone si iPad cu ajutorul unei noi tehnologii

0
209

iphone_5s_5c_ipads

Stim cu totii ca unul dintre motivele de lauda ale Apple, atunci cand lanseaza un produs nou, este reducerea in grosime si greutate a dispozitivului. Conform LEDinside, o divizie a firmei de cercetare TrendForce, viitoarele iPhone-uri, incepand cu iPhone 6, si viitoarele modele de iPad vor avea o carcasa mai usoara si mai subtire gratie adoptarii tenologiei de retroiluminare LED pentru ecran.

Multumita noii tehnologii, compania Apple va putea face trecerea de la ecranele cu retroiluminare LED de 0,6 milimetri grosime la unele de 0,4 milimetri grosime, ceea ce ar permite reducerea in grosime a viitoarelor dispozitive. Numeroase zvonuri aparute pana acum ne indica lansarea a doua modele de iPhone, cu ecrane de peste 4 inch, respectiv 5 inch, dar raportul LEDinside ne indica lanasarea unui singur model de iPhone cu ecran mai mare de 4 inch. Dimensiunea mentionata de analisti este de 4,7 inch, iar orice marire a carcasei dispozitivului va ajuta la o alta divizare a componentelor pe interior, care, in cele din urma, permite reducerea in grosime a dispozitivelor. Daca iPhone 5s are 7,6 mm in grosime, viitoarele iPhone-uri vor avea carcase mai subtiri nu doar multumita profilului mai mare, ci si noii tehnologii de retroiluminare care, chiar daca reduce cu numai 0,2 milimetri grosimea ecranului, va ajuta Apple sa produca un dispozitiv mai subtire intr-o industrie in care fiecare fractiune de milimetru conteaza.

In cazul ecranelor tabletelor iPad, LEDinside ne indica folosirea aceleiasi tehnologii care va permite reducerea grosimii dispozitivului tot cu 0,2 milimetri. In prezent ecranele cu retroiluminare LED ale iPad au o grosime de 0,8 mm. Raportul ne indica lansarea unui iPad cu ecran de 12 inch, care va beneficia de noua tehnologie, confirmand astfel cateva zvonuri din trecut cu privire la intentia Apple de a lansa pe piata un iPad cu ecran mai mare. Reducerea in grosime a ecranelor ar putea sa o ajute pe Apple sa readuca iPad mini la grosimea de dinaintea lansarii modelului cu ecran Retina.

In concluzie, viitoarele dispozitive Apple vor fi mai subtiri, iar unul dintre elementele care ajuta la indeplinirea acestui obiectiv vor fi noile ecrane retroiluminate cu profil mai subtire.

 

Sursa: LEDinside
- Reclamă -