Favoritele iCloud urmeaza sa fie accesibile in curand si de pe site-ul iCloud.com

0
132

Favoritele (Bookmarks) sunt o functie a browser-ului Safari si nu numai, care ne permite adaugarea unor site-uri web intr-o lista prin intermediul careia sa le putem accesa mai usor si rapid. iCloud sincronizeaza, cu permisiunea noastra, aceste favorite intre dispozitivele cu iOS si OS X, precum si intre aceste dispozitive si PC pentru ca utilizatorii sa aiba automat acces usor la toate paginile web preferate, indiferent de dispozitiv. Asa cum noteaza 9to5Mac, Apple planuieste sa introduca in viitorul apropriat Favoritele si in pagina iCloud.com a fiecarui utilizator. Descoperirea a fost facuta de un utilizator care a sesizat o eroare ce apare in momentul in care se incearca instalarea unei extensii Chrome din Panoul de Control iCloud pentru Windows OS. Accesand acest link, veti vedea imaginea de mai jos, pe care am capturat-o cu greu, intrucat mesajul apare o perioada scurta de timp, dupa care linkul este redirectionat catre pagina principala a iCloud.Favorite iCloud

Asa cum se poate vedea si in imaginea de mai sus, mesajul afisat este „In curand vor fi disponibile Favoritele iCloud”, pagina sugerandu-ne sa revenim mai tarziu. Cea mai sigura interpretare a paginii de atentionare este ca in curand va fi introdusa posibilitatea de a vizualiza toate favoritele sincronizate prin iCloud pe toate dispozitivele, inclusiv pe web, accesand iCloud.com. Apple utilizeaza inclusiv pictograma iOS 7 pentru Favorite, ceea ce ne indica implementarea recenta a noii pagini.

Partea interesanta este ca slug-ul URL al paginii este „bookmarks-extension” si apare atunci cand se acceseaza linkurile furnizate de Apple pentru descarcarea extensiilor pentru browsere. Cu toate acestea, extensiile pentru browsere, care permit accesarea favoritelor iCloud chiar si din browserele pentru PC (deci non-Safari), pot fi descarcate de cateva luni, deci, cu siguranta, nu vorbim despre decizia a modifica pagina de descarcare a extensilor mai ales din moment ce este afisat titlul „Reveniti mai tarziu”.

Noua functie va fi utila mai ales in cazul utilizatorilor care folosesc frecvent la serviciu, la scoala, la biblioteca, etc. calculatoare si doresc sa acceseze mult mai simplu paginile web salvate ca si Favorite in iCloud. Deocamdata este incerta data la care Apple va oferi acces publicului la Favoritele iCloud direct de pe site-ul iCloud.com, dar este probabil sa mai treaca cateva saptamani pana la modificare (este posibil sa lanseze noua functie impreuna cu iOS 7.1).

 

Via: 9to5Mac

- Reclamă -